Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Мним болен обира Бърза помощ

Полицията е задържала 39-годишен мъж, след като заплашил лекар с газов пистолет и прибрал електрокардиографа му.
Екшънът се разиграл в пловдивското селце Любен на 10 ноември тази година привечер. Болният Валентин Ненов позвънил към 18 часа на телефон 112 и поискал спешно да изпратят линейка с дежурен доктор, защото се чувствал зле. С измъчен глас селянинът обяснил на един от дежурните, че се изпотява и има сърцебиене. С други думи - отива си!
Артистичните заложби на пациента не оставили съмнение у 25 -годишния д-р Живко Динев, който работел отскоро в Спешния център в близкия гр. Съединение, и той полетял с линейката с надути сирени към селото.
Влизайки в стаята, лекарят видял Валентин да лежи, покрит с одеяло. Попитал го как се чувства и трескаво започнал да вади от лекарската чанта пособията за преглед. Изведнъж мнимият болен хвърлил завивките върху главата на доктора, скочил от леглото и насочил оръжие към сащисания медик. Докато той се усети, Ненов дръпнал електрокардиографа от ръцете му.
Уплашеният лекар дори не направил опит да се бори за скъпата апаратура, а изскочил пред къщата, за да спаси живота си.
Когато го чул да вика по мобилния си телефон ченгетата, грабителят веднага му върнал електрокардиографа, чиято стойност е 3500 лева. Малко по-късно униформените арестували нападателя. Проверката установила, че на Валентин му е навик да звъни на тел.112, често и почерпен. А веднъж посрещнал докторите с бутилка алкохол в ръка.
Лекарят-стажант обаче бил на работа само от един месец и не знаел за тези особености на мнимия болен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във