Параграф22 Weekly

§22 Анализи

МУТРИ НА МИТЬО ОЧИТЕ И ГЕОРГИ ТРОЯНЕЦА СЕ БИХА ЗА ЖЕНА

Двама от най-близкото обкръжение на несебърския наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите влязоха в кървава ръкопашна схватка с хората на най-върлия враг на боса им - Георги Николов-Троянеца. Мелето се разигра посред бял ден в един от най-многолюдните и оживени бургаски квартали - Славейков, и за сетен път доказа максимата, че българският бизнесмен с екзотичен прякор може да си мени костюмите, колите и бизнеса по десет пъти на седмица, но... винаги си остава най-обикновена мутра.
В понеделник (26 март), около 15.50 часа, сестрата на Троянеца - 30-годишната Роксана Николова, излязла от бл.95, в който живее, придружавана от нейната сянка - 26-годишния Петър Биберов-Кюфтето. Няколко секунди по-късно двамата са нападнати от засада, утроена им от Страхил Капелов (известен като човек от най-близкото обкръжение на Митьо Очите) и неговия ортак Радослав Николов-Рачо.
След първите няколко удара, посипали се върху Кюфтето, Роксана успяла да избяга и да извика на помощ биячите на брат си. Докато хората на Троянеца обаче пристигнат, Петър Биберов отнесъл доста сериозно количество юмруци и ритници. Накрая, като видял, че от нийде надежда взорът не види, 26-годишното Кюфте успял да извади джобния си нож и започнал да ръга Капелов, където свари.
Явно стреснати от грубия обрат на събитията, Капелов и Рачо напуснали полесражението и запрашили към бургаската Многопрофилна болница за активно лечение, за да дирят лекарска помощ. Малко по-късно там пристигнали и техните жертви - Роксана Николова и Петър Биберов-Кюфтето, който, като видял колата на враговете си, тутакси грабнал едно паве и направил всичките й прозорци на сол.
Около час след схватката Страхил Капелов и Радослав Николов-Рачо са били арестувани, а Бургаската районна прокуратура е образувала две досъдебни производства: срещу Капелов и Николов - за нападението и побоя, и срещу Кюфтето - за потрошената кола пред болницата.
Според осведомени източници хората на Митьо Очите са атакували човека на Георги Троянеца по лични причини. Преди около два месеца приятелката на Капелов била пресрещната от Петър Биберов-Кюфтето и неколцина негови приятели. В неочакван изблик на мъжественост Кюфтето отвъртял няколко шамара на жената и й казал да носи много поздрави на половинката си. Побеснелият Капелов още тогава се заклел, че ще отмъсти за нанесената му обида, но явно едва в понеделник (26 март) успял да сгащи врага си насаме.
По данни на Областната дирекция на полицията в Бургас Радослав-Роко и Петър Биберов-Кюфтето са криминално проявени. А името на Страхил Капелов нашумя преди година и осем месеца, когато той и неговият ортак Николай Попов-Чайника бяха арестувани за бомбения атентат срещу концесионера на плажа в Обзор - Рали Пенков (13 юли 2005-а). Впоследствие обаче доказателства за участието им в покушението не бяха събрани и затова двамата бяха съдени само за изнудване на концесионера.

Facebook logo
Бъдете с нас и във