Параграф22 Weekly

§22 Анализи

МВР издирва убиеца Сиси

Дирекцията на полицията в Перник издирва Станислав Ангелов Методиев /26 г/, известен с прякора Сиси, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство. Перничанинът е заподозрян в извършване на тежко криминално престъпление, станало на 25.04.2009 г., уточняват от МВР.
Както е известно, на 25 април пред дискотека Че Гевара в кв. Мошино бе застрелян с два куршума в главата 25-годишният Кирил Христов, синът на началника на служба Свръзки в ОДМВР- Перник, Христо Ангелов.
Във фаталната нощ загиналият, известен с прякора си Багера, е отишъл към 00.30 часа заедно с приятелката си Ирена да се забавляват в дискотеката, след като преди това били в друго заведение. Два часа и половина по-късно влязла компания от пет души, които се разположили на съседна маса. Сред тях бил и Станислав Ангелов, познат в криминалните среди с прякора Сиси. В 3.15 ч. Кирил и Станислав напуснали заведението. Видимо отношенията между двамата били приятелски и нищо не предвещавало фаталната развръзка.
Убийството е станало пет минути по-късно на площадчето пред Че Гевара. Там бил паркиран автомобил БМВ 525, ползван от Станислав. Двамата са се качили в автомобила и са разговаряли. Сиси е застрелял с два куршума в главата Кирил. Според специалисти младежът е загинал още от първия куршум. В автомобила, който е намерен около радомирското село Дрен, имало кръв, косми и мозък, които са иззети за ДНК-експертиза. Кирил е бил съблечен и заровен гол в местността Патичарника, в района на сметището в кв. Тева.
Сиси и неговите помагачи се опитали да изгорят колата, но се отказали. Откарали я на автомивка, за да изтрият следите от убийството, но вероятно решили, че ще събудят подозрения и потеглили към Радомир. После продължили по посока Дупница и в района на село Дрен изоставили БМВ-то, където отново опитали да го запалят, но пак се отказали. Останки от дрехи и вещи на убития са били намерени след подаден сигнал за пожар в района на с. Дрен, на границата с Дупнишка област. Два километра по-нататък било и БМВ-то.
Има очевидци на престъплението. Показанията им са безспорни, категоричен е шефът на ОДП комисар Димитър Шереметев. Образувано е дознание, което наблюдава окръжният прокурор Пламен Найденов.
Издирваният Методиев е висок около 180 см, пълен, с къса черна коса и кафяви очи.
Гражданите, които имат допълнителна информация за издирвания, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 166 или в най-близкото поделение на МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във