Параграф22 Weekly

§22 Анализи

МВР разби оранжерии за марихуана

Две оранжерии за марихуана, едната снабдена със система за капково напояване, откриха полицаи от Пловдив при акция в с. Цалапица. В специализираната полицейска операция са участвали служители от секторите Противодействие на криминалната престъпност и Специализирани полицейски сили от Областната дирекцияи полицаи от участъка в гр. Стамболийски. Операцията е проведена в рамките на два дни под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив. В ареста са задържани общо десет души.


По време на акцията с разрешение на съдия от Пловдивския районен съд от различни къщи и дворове в селото са били иззети общо 97 растения канабис в различен стадий на растеж, 3 електронни везни и 12.338 грама суха листна маса от марихуана.


Задържани са П.Ш.(43 г.), Й.Ш.(24 г.), Й.С.(31 г.), Р.Б.(34 г.), П.Б.(32 г.), Т.П.(40 г.), Б.Х.(50 г.) С.П.(47 г.) , В.Н.(50 г.) и Г.М.(26 г.) - всичките от с. Цалапица . Едната лаборатория, в която имало оборудване за отглеждане на марихуана и електронна везна, но без растения в момента, е била открита при претърсване в къща, обитавана от Й.С. и П.Б. В двора на същия имот полицаите намерили 4 растения марихуана. Другата лаборатория била уредена в оранжерия с капково напояване в имот на Б.Х. Там имало 28 растения марихуана в различен стадий на растеж. Останалите насаждения от марихуана били намерени в различни дворове в селото, като С.П. например отглеждал марихуана с височина над 2 метра, насадена сред царевицата.


Материалите от специализираната операция са докладвани в Районна прокуратура - Пловдив. По тях са образувани шест досъдебни производства по чл. 354. от Наказателния кодекс. За 72 часа в ареста остават П.Ш., Р.Б., Т.П., Б.Х., П.Б. и С.П. За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от една до шест години и глоба от 2000 лв. до 10 000 лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във