Параграф22 Weekly

§22 Анализи

МВР-шефът представи новия директор на полицията в Благоевград

Вътрешният министър Румен Петков използва обиколката си в Благоевградския регион, за да представи на 3 юли, петък, новия шеф на Областната дирекция на полицията. Това е досегашният началник на РПУ-Гоце Делчев комисар Константин Ангелов Титянов, който бе начело на полицията в родния си град от 2005 г. досега.
Новият шеф на областната полиция Титянов е роден на 4.10.1962 г., завършил е висше икономическо образование. На работа в системата на вътрешното министерство той постъпва през 1989 г., като 16 години е бил в екипа на Икономическа полиция в РПУ - Гоце Делчев. През 2005 г. Титянов е назначен за началник на районното управление. През 2006 г. за високи показатели в работата на управлението той е награден с почетен знак на МВР- трета степен. Женен е, с две деца.
Сериозното и отговорно решение на ръководството на вътрешното министерство за назначаването на комисар Кирил Георгиев като директор на Главна дирекция Борба с организираната престъпност е и своеобразна оценка за работата на дирекцията в Благоевград, заяви при представянето вътрешният министър. Той оцени високо досегашната работа на дирекцията и пожела успех на комисар Титянов.
МВР-шефът използва пребиваването си в Благоевград и за да награди пожарникарите и служителите от дирекцията, които дни наред се бориха с лумналите пожари в областта. Девет огнеборци и полицаи получиха почетен знак на МВР, а други 24 техни колеги бяха наградени с благодарствени грамоти за всеотдайността и смелостта, проявени при гасенето на пожарите.
Вътрешният министър навъртя стабилен километраж и успя да обиколи Петрич, Гоце Делчев, Добринище и Благоевград. В Гоце Делчев той откри нови 8 офиса, предназначени за дознателите от града. Офисите са изградени и оборудвани с помощта на общината в града. При посещението си в Добринище Петков се срещна и разговаря с кметската управа, като са обсъждали идеята за нов полицейски участък. В обиколката си МВР шефът бе придружаван от съветника си Стоян Ризов и главния секретар на вътрешното министерство главен комисар Илия Илиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във