Параграф22 Weekly

§22 Анализи

МВР завзе женските нощни блянове

Силовото министерство на вътрешните работи напоследък се превърна в трамплин към бленувани върхове и изборът е много широк - от политиката до деликатната и гореща територия на среднощните влажни мечти.
Поредният облечен във впечатляващ мундир представител на МВР, изстрелян в сънищата на десетки българки, е главният секретар на ведомството Калин Георгиев.
Според неофициална информация, която пресцентърът на МВР от скромност не коментира, професионалист №1 на вътрешното министерство е сред малцината българи, номинирани за сексимволи на изминалата 2010 година.
Както сочат слуховете, в спор за титлата той ще сплете яки мишци с друг виден персонаж от екрана и среднощните женски копнения - Калин Врачански.
Изборът ще е труден - и двамата са сравнително мълчаливи, екшън герои, а миналото и дори настоящето им са обвити в тайнственост, която привлича като магнит вниманието на нежната половина от народа.
Ще бъде ли коронован за сексимвол на държавата главният секретар на МВР ще научи в Нощта на сексбомбите. Традиционно тя се провежда през февруари в някой от столичните нощни клубове.
Каквото и да се случи, главен комисар Калин Георгиев уверено върви по пътеката, проправена от някогашния главен секретар на МВР и днешен премиер Бойко Борисов, и до утъпкана от сегашния шеф на министерството Цветан Цветанов. В последната права на пътеката двамата обаче свърнаха към върховете на политическите класации, като направиха въжделенията на госпожици и госпожи още по-трескави. Премиерът Бойко Борисов например три пъти е бил номиниран и толкова пъти е печелил званието политик на годината. До мига, когато на небосклона изгря звездата на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов. На 18 декември миналата година той бе определен за политик на 2010-а, като събра 39% от гласовете на слушателите на Дарик радио. И той се качва на върха на класацията за втори пореден път. За приза Цветанов се пребори с още четирима политици, излъчени от ГЕРБ - българският еврокомисар Кристалина Георгиева (37.9%), строителният министър Росен Плевнелиев (12.2%), земеделският министър Мирослав Найденов (6.2%) и министърът на финансите Симеон Дянков (3.9%).
През март 2010 г. Цветанов влезе и в друга класация, която илюстрира познатата вече истина - че властта е афродизиак, пред който би се стопила и съпротивителната сила на Орлеанската девица Жана д`Арк. Вицепремиерът беше и сред номинираните кандидати за титлата сексимвол за 2009 година. Името на МВР-шефа се нареди до тези на плейбоя от националната футболна гарнитура Ники Михайлов, до разбивач на сърцата на българските фолк певици и боса на Локо-Пловдив Коко Динев, фолк певеца Илиян Тупалката, колегата му Константин и на актьора от Народния театър Иван Вазов Владо Карамазов.
Само за сведение ще припомним, че в рамките на същото състезание на старта на класацията Сексбомба на годината гърди в лентата опряха също Златка Димитрова, Николета Лозанова, певиците Преслава, Мария, Габриела, Аксиния. Истинско пиршество на плътта и силикона!
В такава компания може би ще се озове и главният секретар на МВР Калин Георгиев, ако, разбира се, не е в акция и ако чаровната му съпруга Илиана го пусне. Човекът, който ръководи непосредствено МВР, обаче изглежда кротък и е отдаден на първо място на работата си, после на каратето и сетне на семейството. Професионалист №1 е вегетерианец, спи по два-три часа в денонощие, маниак е на тема здравословен начин на живот. В отговор на въпроса как преминава почивния му ден Георгиев отговаря: много кафе, протеини, щанги и карате.
Резултатът от заниманията му изпита на собствен гръб известният наркотрафикант Будимир Куйович, в чието залавяне главен комисар Георгиев участва лично през 2007 година. Тогава сръбският наркобос се появи бушониран пред съда, който трябваше да определи мярката му, а мълвата донесе, че синината се е появила вследствие на мае гери (удар с крак), специалитет на каратиста Георгиев.
С този спорт главният секретар на МВР се занимава от 12-годишна възраст. В края на 2009 г. Калин Георгиев беше произведен в пети дан в карате-стила Суй-кен-до (Пътят на водния юмрук) от носителя на 10 дан сенсей Тадаши Ямашита. По повод уменията на премиера Бойко Борисов в каратето главният секретар на МВР обаче признава, че не е здравословно да прави спаринг с него.
Завършилият руска филология в Пловдивския университет Паисий Хилендарски секретар говори перфектно английски език, а през 1994 г. преминава обучение в Националната академия на американското ФБР. Има отлични връзки с ДЕА, Сикрет сървис, Европол, Интерпол още от времето когато е бил оперативен работник в пловдивската полиция, където през 2002 г. оглавява и сектор Борба с организираната престъпност. Като шеф на БОП в РДВР- Пловдив, той ръководи успешни операции, в които са разбити няколко цеха за производство на фалшиво евро, завод за незаконни цигари, сайтове с детска порнография. Преди да бъде назначен за генерален комисар на МВР, Калин Георгиев е директор на Главна дирекция Криминална полиция. За работата си е получил почетен знак на МВР За доблест и заслуги, както и специална награда на церемонията Полицай на годината през 2007 година. През лятото на 2009-а лично шефът на Европол Роб Уейнрайт благодари на Георгиев за заловените фалшификатори, произвели над 16 млн. евро менте.
Освен каратето главният секретар на МВР обожава киното. Сред любимите му филми е Гладиатор с участието на Ръсел Кроу. Синът му Максим пък е кръстен на името на главния герой Максимус.
Родната култура, изглежда, също е в кръвта на пловдивчанина. В началото на 2010 г. той участва в транспортирането на Режанското монетно съкровище в Пернишкия исторически музей, където заяви, че МВР връща разни неща, които лоши хора са се опитвали да изнесат от България. От това може да се направи извод, че МВР се явява донор или меценат на българската култура, каза Георгиев. Вътрешното министерство и културата вървят ръка за ръка и не искам повече да чувам, че културата няма нищо общо с МВР, заяви още главният секретар.
Очевидно поредната номинация на професионалист №1 доказва, че освен в областта на културата МВР трайно е навлязло освен в кошмарите на престъпния контингент, но и в среднощните знойни копнежи на българката. Фронт, където за радост няма победени...

Facebook logo
Бъдете с нас и във