Параграф22 Weekly

§22 Анализи

НА ЧИСТО!

Живи да ги ожалиш абонатите на Топлофикация - София АД! От осем месеца те плащат, плачат и пият, защото в отсъствието на техния покровител Валентин Димитров месечните им сметки не само са се удвоили и утроили, ами са придобили космически измерения. Докато по негово време... Ех, по негово време млади и стари абонати с озарени от щастие лица тичали към касите на топлофикацията и благородно се съревновавали помежду си кой пръв ще си плати сметката.
Това е магистралния извод, който всеки от нас трябва да си направи, след като в сряда (28 март) бившият шеф на столичното парно за първи път (откакто е в ареста) отвори уста пред медиите. И понеже преди три-четири години обитателите на двустайни и тристайни панелки също плащаха по 200-250 лв. за парно и топла вода, в задачата се пита: Защо му трябваше на В. Дим. да лъже в очите все още живите си клиенти:
а) защото е интелектуален садист;
б) защото е мазохист по природа;
в) защото вече не прави разлика между мечтано и действително?
И още се пита в задачата: След като В. Дим. не е крал държавни пари, а е въртял и умножавал частни капитали чрез легален бизнес - при това в извънработно време, какъв ще стане той, след като предварителното разследване срещу него приключи:
а) министър на икономиката и енергетиката;
б) президент на Световната търговска организация;
в) библиотекар в Софийския централен затвор?

Facebook logo
Бъдете с нас и във