Параграф22 Weekly

§22 Анализи

НАЦИОНАЛНО

Претенцията на румънците към спорните 17 декара в континенталния шелф на Черно море, изглежда, е най-добрата новина за нас напоследък. Очевидно така я оценява и ръководството на държавата ни. То най-спокойно обяви, че няма никакъв проблем между България и Румъния.


Според нас новината иде тъкмо навреме. Сега е моментът да дадем на комшиите не само това, което искат, но и цяла България. И без друго в днешни дни очевидно ни липсва обединителната национална идея. По тази причина България е само една територия, населена от 7 милиона индивиди, които не ги е еня нито за миналото, нито за бъдещето. Живеем тук и сега.


Ако беше жив, Епикур със сигурност щеше да ни покани в прословутата си градина, на входа на която пише: Добре дошъл, влез, чужденецо! Любезният домакин ти предлага хляб и вода в изобилие, защото тук желанията не се предизвикват, а се утоляват. Епикур щеше да е щастлив да види как 7 милиона души изпълняват завета му да опознават живота със сетивата си.


Така че ще ни е все едно дали ще се наричаме българи или румънци. Като им дадем територията, ще произтекат само хубави и положителни събития. Например вълнението ще влезнем ли в Шенген, няма ли да влезнем ще изчезне от само себе си. Румънците са по-напред от нас и благодарение на това и ние ще намажем от влизането им в зоната. Без да чакаме втори положителен доклад на Европейската комисия за борбата с престъпността и корупцията.


Най-важното е, че като им дадем всичко, няма как да ни се случи поредната национална катастрофа. Така че да побързаме...


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във