Параграф22 Weekly

пиле

НАДГРАЖДАНЕ

Бившият вътрешен министър и настоящ шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви тази седмица, че ако партията му спечели втори управленски мандат, един от основните приоритети в сектор Сигурност ще бъде борбата с битовата престъпност. И на нея ще й чупи гръбнака, както го стори с организираната престъпност. За пропусналите поясняваме, че досегашният МВР шеф непрекъснато се хвалеше, че гръбнакът на мафията е строшен.


В същото време почти всички дела от обществена значимост се провалиха и се провалят на една или друга инстанция. Обявения за абсолютен престъпник бивш военен шеф Николай Цонев вече е оправдан по почти всички дела срещу него. Ексминистър Божидар Нанев също бе оневинен, данъчната шефка Мария Мургина - и тя. И делото САПАРД претърпя фиаско, след като месарският бос Марио Николов бе оправдан на първа инстанция, а като капак прокуратурата отказа да протестира присъдата.


Финална осъдителна плесница получиха единствено дупнишките гангстери братя Галеви , но пък те - необезпокоявани от полицията, духнаха в странство преди да влязат зад решетките.


За провалите основните виновници са МВР и обвинението заради нескопосаните доказателства. Макар пред обществото пешкира да опира съдът, който пуска заловените от МВР бандити.


Такива дреболии обаче не смущават бившия вицепремиер. В предизборната си кампания сега той твърди, че ще продължи ефективната борба срещу тежката организирана престъпност. Сиреч след като е пречупен гръбнакът, иде ред на по-дребните кости от снагата на мафията. Подобни изявления показват, че някои държавници продължават да живеят в паралелна реалност. Глупаво е да очакваме точно изборите да ги извадят оттам.


Освен ако избирателите не ги извадят от крайно нескопосното им амплоа. На държавниците имаме предвид.

Facebook logo
Бъдете с нас и във