Параграф22 Daily

§22 Анализи

НАП Русе продава на търг имоти от нашумели съдебни дела

Предстоят няколко интересни търга на имоти от нашумели съдебни дела, които ще проведат приходните инспектори от сектор "Държавни вземания" в офиса на НАП в Русе, съобщава News.Ruse24.bg.

На 17. 11. 2014 г. е насрочена публична продажба чрез тайно наддаване за мезонет с гараж, намиращи се в центъра на Русе на ул. "Муткурова" № 35. Той е с площ 174 кв.м. има избата от 13 кв.м., а гаражът е 15 кв.м. Началната тръжна цена е повече от изгодна - 137 680 лева и се очаква да привлече купувачи с вкус към лукса и инвеститори с перспективни проекти за недвижими имоти.

Имотите са отнети в полза на държавата с влязло в сила решение на Апелативен съд - гр. Велико Търново по иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. То е срещу български гражданин, осъден, че с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у поданичка на Великобритания, че с изпратените от нея пари ще закупи и прехвърли на нейно име имущество в България. Същото лице е придобило имуществото на значителна стойност, но не е доказан законен източник на средствата, послужили за закупуването му.

До края на годината от сектор "Държавни взимания" в офиса на НАП в Русе ще се насрочат още два подобни търга. Единият е за магазин в Разград, отнет в полза на държавата от тамошния окръжен съд от лице, което го е придобило чрез документни и данъчни престъпления и системно предоставяне на помещения за полови сношения с користна цел по отношение на повече от две лица.

Другият търг ще е за поземлен имот с жилищна сграда и стопански постройки в с. Ковачевец, община Попово. Те са конфискувани в полза на държавата от Окръжен съд - гр. Търговище от лице, осъдено за това, че в качеството си на ЕТ е избегнало установяването и плащането на ДДС, като приспаднало неследващ се данъчен кредит, а също и на данъчни задължения по ЗДДФЛ, като потвърдило неистина в данъчни декларации, изискуеми по закон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във