Параграф22 Weekly

§22 Анализи

(НАП)ОРИСТО

Лошите новини за клана на Цар Киро не свършват. Тази седмица НАП -Пловдив, вдигна луксозните му возила, а пловдивската РДНСК му забрани да ползва имотите си. Дори нареди събарянето на някои от сградите, тъй като са незаконни. Текат и ревизии на 18 лица и фирми, близки до Рашков. Ако данъчните установят неуредени задължения, колите и палатите ще отидат на публична продан. Срещу пловдивските НАП-аджии, превърнали Катуница в данъчен рай, пък са започнали дисциплинарни производства.


Лошите новини за Цар Киро са добри новини за повечето български граждани. Дали обаче да се радват? Тези дни Рашкови внесоха 93 000 лв. за трите си имота в Пловдив и току-виж станали изрядни данъкоплатци. Издадените 14 акта за незаконно строителство в имотите в Катуница ще бъдат, разбира се, обжалвани. След избухването на септемврийския бунт се чу, че царският клан е узаконил всичко. Което значи, че в съда актовете ще се сринат. Хората от НАП пък не можели да продадат спиртоварната на Цар Киро поради съмнения, че е същата, която Агенция Митници конфискувала през 2009 година. Прокуратурата тепърва ще установява кое е законно и кое не.


Но как пък да вярваш на нея? Като пламна Катуница , прокурорите ни направиха на абдали с новината, че от десет дни провеждат мащабни действия срещу Рашкови. В същото време шефът на НАП Красимир Стефанов предупреди, че фамилията няма нищо на свое име и изключи наличието на данъчен чадър над нея. Поне не на национално ниво. Но Киро Циганина си царува в Катуница и местното ниво му стига.


Дали да не дадем ухо на една реплика, изтървана от Цар Киро в първите дни на размириците? Тогава Рашков беше предупредил протестиращите да внимават с гюрултията, щото може не те него, а той тях да изсели от Катуница. Бабаитлък с мирис на кръв и палежи. А две момчета вече си отидоха...


nbsp;


nbsp;


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във