Параграф22 Weekly

§22 Анализи

НАПУШЕНО

Американски колеж по марихуана в щата Мичиган, САЩ, организира шестмесечни курсове на студенти, за да ги подготви да произвеждат марихуана за медицински цели. Учебната програма на колежа включва култивиране, грижи за растителността, рецепти за готвене и правни въпроси около пускането им на пазара. Според основателя на колежа Ник Тенант щатът се нуждаел от нови работни места, а медицинската марихуана може да стимулира икономиката на региона, създавайки стотици работни места и печелейки милиони долари.
Този опит може да бъде много полезен за нас. Чудя се как не е чул за това финансист № 1 Симеон Дянков. При този бюджет, тип малка постна пица, подобна инициатива разкрива пред нас нови, необятни хоризонти за благоденствие и финансов разцвет. Достатъчно е например само хората в Петрич и в региона да въведат в практиката тази идея на Ник Тенант. Защото в южния ни град само за полицията е тайна (официално), че във всеки двор се отглежда марихуана. А всички пенсионери, мъже и жени, си докарват към пенсийката по някой и друг лев от продаден чувал със сушена трева.
Ако опитът на американците се въведе, ще си решим и въпросът за трудовата заетост. Всичко годно да върти мотиката ще тръгне към Петрич, тази Република на марихуаната, този нов български Клондайк. Няма да има безработица, всички ще са напушено-щастливи, ще цари всеобща любов.
Това ще се отрази благотворно и на демографския срив - ще се люби народът, та пушек ще се вдига. Освен това всички млади, дето са забегнали в чужбина, ще се върнат в родния край.
Колко малко трябва, за да стане животът ни по-хубав от песен, по-хубав от пролетен ден...

Facebook logo
Бъдете с нас и във