Параграф22 Weekly

§22 Анализи

НАШЕНСКО

Бившият шеф на столичната Топлофикация Валентин Димитров-Вальо Топлото изнесе в четвъртък заключителен моноспектакъл преди изслушването на пледоариите по едно от серията дела срещу него. Той обори точка по точка цялото обвинение по делото за безстопанственост, в което е обвинен за профукването на няколко милиона за т.нар. представителни разходи. Те включвали скъпи деликатеси, ползване на джакузи, джет и много други екстри, които (според прокуратурата) са излишно разточителство. Но не и според Топлото. Оказва се, че скъпото синьо сирене, за което искат да го тикнат зад решетките, е било купувано не за него, а за чуждестранни експерти. За всичко друго е виновен неукият снабдител на Топлофикация, който слагал всички покупки - и лични и служебни, на една фактура. И всички те отивали на сметките на дружеството. А Димитров твърди, че му давал пари от джоба си за собствените си разходи.
Топлото не се даде и по въпроса за джакузито. Оказа се, че шефът не се е плацикал в него заедно с манекенки, както пишат жълтите вестници, а ползвал водния масажор с лечебна цел. Подсъдимият показа медицински документ за травма от далечната 1986 г., която лекувал в джакузито. На предишно дело Димитров пък твърдеше, че джакузито всъщност било вана.
Така от лаф на лаф веселяшки минават знаковите дела. Остава само да узнаем на кого ще повярва съдът - на снабдителя или на Вальо. А прокуратурата пак да подвие опашка. И, да не забравим - Димитров се изцепи дори, че правил всичко възможно да пести средства на Топлофикация. Какво ли щеше да стане, ако беше му отпуснал края?!

Facebook logo
Бъдете с нас и във