Параграф22 Weekly

§22 Анализи

НАШИ СТУДЕНТКИ ВЪРТЯТ СКЪП СТРИПТИЙЗ В ИНТЕРНЕТ

Тридесет и две годишният зъболекар Том е полегнал пред своя лаптоп в една от стаите на къщата си някъде в Калифорния. След изморителен ден американецът е решил да се забавлява с едно българско момиче на име Рени. Тя е модел в еротичен видеочат. Девойката оттатък Океана прави пълна стриптийз програма, като изпълнява всеки каприз на самотния мъж. Целта й е да го задържи колкото може повече на линията, защото от това зависи нейната заплата. Том пък олеква с по 5 долара на всяка минута онлайн, за да се наслади на живото видео, но той може да си го позволи...
Рени е едно от стотиците, а може би вече и хиляди български момичета в развилата се широка, полулегална мрежа от студия за еротични услуги по ИНТЕРНЕТ. Не е тайна, че българското участие в световната мрежа на ИНТЕРНЕТ студиа от типа live video chat не е от вчера.
Агенциите, предлагащи виртуални сеанси на живо, се заформиха още в периода 2002-2003 година. Първоначално т.нар. живо видео се зароди в София в ума на един от създателите на секстелефоните в България, после бивш депутат и настоящ преуспяващ бизнесмен. След това печелившата дейност се разпространи и в цялата страна. Днес еротичните студия са разположени в тайни квартири в Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Плевен и на други места.
Нерядко в ИНТЕРНЕТ може да се срещнат следните привличащи вниманието анонси: Изключително предложение за девойки!, Международна компания предлага работа на момичета над 18 години с владеене на английски, Спечелете от чара си!... След като влезе в сайта, привлеченото от обявата момиче разбира, че вместо да мие чинии на бригада в Англия или в Щатите, може да спечели същите пари без усилия и най-важното - без да напуска родината, дори и апартамента си.
Според обявите в мрежата от момичето не?? се изисква просто да седи или лежи облечена по бельо и да комуникира с клиентите посредством компютъра, както пише в една от тях. Обяснява се също, че девойката по никакъв начин не може да се срещне с клиентите, тъй като цялата система е изградена на базата на анонимността. Уточнява се, че кандидатите ще разполагат с дискретно работно място в центъра на града. Предвидливо не се дава адресът на работното място. Макар че е малко странно, след като дейността се представя в мрежата за напълно легална, а в някои от офертите дори се предлага работа по трудов договор!? В графата за контакт фигурира само мобилен номер. След като се установи, че девойката владее английски и има някаква степен на интелигентност, тя бива отведена на работното си място...
Такова място в София например най-често е в някой от големите апартаменти на старите сгради в района на улиците Алабин и Граф Игнатиев. Ето как изглежда едно от студията, намиращо се близо до пл.Гарибалди, до което се добра и репортер на Параграф 22.
В шестстайния апартамента ме въвежда 22-годишен младеж, когото ще наречем Миро. Той се води нещо като организатор, нещо като старшина на рота за еротичните модели. Компанията държи в София пет подобни апартаментчета. В този специално работят 18 момичета и 3 момчета на възраст между 20 и 25 години. Налага се да си събуя обувките, защото надпис на вратата в антрето гласи Влизането става само с чехли.
Момичетата обикновено шляпат боси, така че се стремим винаги да е чисто. Не може стъпалата им да са мръсни, нали все пак са модели, обяснява моят гид. Девойките обичат да ги наричат еротични модели, но някои сред тях изглеждат твърде пищни и облечени с нехарактерни за това понятие дрехи. В коридора е спретнато нещо като гримьорна - голямо огледало и шкаф, върху който е наредена всякаква козметика.
Почти никога не се гримирам, аз съм си аз, казва един от еротичните модели, варненката Лили. Тя обаче признава, че се преоблича по сто пъти на ден в стремежа си да спечели повече онлайн клиенти. Всяко от момичетата се снабдява с еротични одежди по свой вкус. Влизането в студиото е разрешено само по бански.
В една от стаите камерата запечатва всяко от сластните движения на една от по-закръглените дами, която е полегнала върху матрак, проснат на пода. Интересното е, че често по-пълничките печелят повече почитатели в мрежата, споделя Миро. От таваните в стаите, някогашни холове и трапезарии, днес светят мощни прожектори. По разбираеми причини вътре се поддържа температура, не по-ниска от 25 градуса. Стените са покрити със завеси или фотографски фонове в бледорозово, синьо, зелено.
В друго студио в апартамента на някогашен богаташ има легло, над което се спуска драперия от дантела. Там се изявява Яна от Пазарджик. Тя играе различни роли, защото всъщност е актриса - учи актьорско майсторство в Нов български университет. Като гледам други подобни сайтове в ИНТЕРНЕТ, много неща са направо крадени от мен, казва Яна, след като е изиграла успешно ролята си на непристъпна жена пред поредния клиент. Много е важен флиртът с камерата, играта с погледи. Някои изобщо не поглеждат към камерата, а това е грешка. Дори и да не си красива, ако можеш да флиртуваш с очите, това ти е гарантиран успех, споделя начинаещата актриса.
На друго мнение обаче е Рени, също студентка. Повечето от клиентите искат просто един хубав стриптийз и толкова. Или както казват те, повече кожа. Някои от момичетата по желание на клиента използват т.нар. сексиграчки, но с променлив успех. В началото използвах вибратор, но странното е, че откакто спрях, приходите ми скочиха двойно, обяснява 24-годишната Рени.
Заплатата на еротичните модели варира в широк диапазон - от 800 до 2000 лв. месечно в зависимост от времето, за което еротичният модел успее да задържи клиента на линия. Възнаграждението, което получава момичето за минута в прайвит шоу на чата, е между 0.50 и 0.70 евро. От своя страна клиентите, главно американци, се бъркат с по 5 долара на минута, така че можем да си представим горе долу какво печели работодателят.
Любопитно е, че някои от момичетата работят заедно с приятелите си. Дори в доста от случаите са били доведени именно от момчетата, които понякога ги наблюдават зад кадър, докато правят стриптийз. Нерядко момиче, което не е добре с английския, работи с приятеля си, който пише кратките текстове, докато клиентът се заблуждава, че си общува с момичето.
При мъжете обаче влизали главно гейове, признават младежи с опит във виртуалната еротика. Напоследък на мода са изневерите онлайн. Повече от жените, които се свързват с мен, признават, че го правят, за да изневерят на съпруга си, който също правел киберсекс, признава едно от момчетата, еротични модели.
Обитателите на кооперациите, в които са се настанили подобни студиа, едва ли подозират какви голи моноспектакли се разиграват само на една ръка разстояние от тях. Семплото облекло и скромното държане на момичетата и момчетата, които влизат и излизат в тези офиси, не предизвикват подозрения, че там се случва нещо нередно. И всъщност има ли нещо незаконно? Според член 159 от Наказателния кодекс се предвижда до една година затвор и глоба от хиляда до три хиляди лева за всеки, който създава, излага, представя, излъчва, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява произведения с порнографско съдържание.
Но тъй като у нас няма яснота къде е разделителната линия между еротиката, секса и порното, наемането на момичета и момчета за еротично видео върви с пълна пара и без всякакви притеснения.
В крайна сметка нашите еротични модели продават труда си в България. Това е един от начините да задържим младежите тук. Ако и други им предлагаха по 2000 лв. заплата, младежите ни нямаше да бягат, твърди не без основание един от босовете в еротичния бранш.
Кольо Трифонов

В БЕЛГИЯ ДАВАТ РАЗВОД ЗА ЕРОТИЧНИ ЗАБЕЖКИ В МРЕЖАТА
В белгийското семейно право вече има влязла в сила норма, която приравнява виртуалните онлайн забежки на някои от брачните партньори със съпружеската изневяра.
Запис на еротичния чат на някой от съпрузите е достатъчен за подаването на заявление за развод в съда. По този начин разговорите на еротична тематика и флиртовете с виртуални партньори в ИНТЕРНЕТ чатовете могат да се използват като достатъчно основание за започване на съдебната процедура за получаването на развод, разяснява юридическото издание De Juristenkrant.
Това положение е въведено с решение на Брюкселския апелативен съд от 2006 година. Касационната инстанция обаче е излязла с постановление, съгласно което копието от еротичен разговор в чат-руум все още не доказва факта на извършване на изневяра, но представлява доказателство за оскърбително до вулгарност поведение. Това на свой ред е достатъчно основание за подаването на заявление за развод в съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във