Параграф22 Weekly

§22 Анализи

НЕОТКЛОННО!

Четири години бившият главен секретар на МВР - ген. Бойко Борисов, разпалено обясняваше, че е безцветен професионален полицай, че никога няма да стане кмет и никога няма да прави своя партия. На 25 май 2005 г. обаче той излезе от МВР и месец по-късно попадна (за малко) в списъка на избраниците за 40-ото Народно събрание като жълт депутат. На 10 ноември 2005 г. влезе в Столичната община и така свойски седна в креслото на Стефан Софиянски, сякаш е станал оттам предишния ден. А на 23 март 2006 г. (четвъртък) той на висок глас обяви: През юни-юли ще съм готов с формулата за създаването на партия, чрез която ще вложа всичко като човек за присъединяването на България към Европейския съюз.
И понеже Бойко Борисов е човек, който държи на дадената дума, в задачата се пита: Какво точно ще е онова всичко, което той ще вложи за присъединяването ни към ЕС:
а) бюджетът на Столичната община за 2006 и 2007 г.;
б) активите на Общинска банка и на общинските фирми;
в) приходите от новия данък Европейски, с който той ще обложи избирателите си през тази и следващата година?
И още се пита в задачата: След като от Брюксел приемат всичко, което Бойко Борисов вложи от себе си за приемането на България в ЕС, като какъв той никога няма да работи:
а) като министър-председател на България;
в) като генерален секретар на НАТО;
в) като генерален секретар на ООН?

Facebook logo
Бъдете с нас и във