Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Нерде Доган, нерде Цветан

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов давал консултации по хармонизиране на българското законодателство с европейското още преди да се намърда като редови кадровик в МВР. Шокиращата новина, без да иска, произведе шефът на НАП Красимир Стефанов, обявявайки данни от данъчната проверка на Цветанов. Ревизията започна след изнесената от РЗС информация за имотното състояние на Цветанов, чието семейство се оказа притежател на девет апартамента в София.
И така - ВИФ-аджията Цветан цъфна редом с философа Доган. И двамата са страшно търсени консултанти. Доган - за хидроинженерни съвети, Цветанов - за юридически. Във времена, когато дипломирани хидроинженери и юристи нямат работа, Доган и Цветан прибират тлъсти хонорари. Но колкото Доган е философ, толкова Цветанов е юрист. Кой идиот му е плащал да синхронизира две законодателства, след като той не познава дори едното от тях?!
Цветан не е и спортист. Противно на ширещото се мнение, не е и полицай. И никога не е бил. Всички в МВР знаят какво е да си кадровик. Абсолютно връзкарска служба, която няма нищо общо с оперативната, охранителната или с дознателската дейност във ведомството. Толкова общо има и с борбата с престъпността. Но като кадровик на пресцентъра Цветанов е бил може би журналист? Никога. И никога няма да бъде, защото безподобният му словоред е нелечим.
За хонорара на Доган от 2 млн. лв. парламентарната антикорупционна комисия му заведе дело за конфликт на интереси. А за хонорара на Цветан ГЕРБ няма да допусне дело. По-точно премиерът Борисов, който е ГЕРБ-ът и лъвът на държавата. Той направи от ВИФ-аджията кадровик, от кадровика - журналист, от журналиста - заместник-кмет по сигурността на цяла София, а от експерта - вътрешен министър. Че и вицепремиер. А мъдрият народ помпа рейтинга на този многоук Шива за президент.

Facebook logo
Бъдете с нас и във