Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Неуспешен обир на банка в Перник

Крадци останаха с пръст в устата, след като се опитаха да оберат трезор в Перник. В четвъртък (28 март) около 4 часа сутринта апашите разбили с чук входната врата на банков клон в миньорския град и задигнали метална каса, в която предполагали, че има голяма сума пари. Но тя се оказала празна.


Според записите на охранителните камери обирджиите са били трима, с маскирани лица. Атакуваният клон на ОББ се намира на ул.Ленински проспект 6, близо до офиса на Банка ДСК, откъдето преди време се опитаха да откраднат банкомат. До възстановяването на щетите клиентите на този клон се обслужват в клона на банката, намиращ се на пл. Кракра 5, се казва в официално съобщение на банката. Финансовата институция благодари на местните органи на реда за бързата им реакция и гарантира пълно съдействие в хода на разследването. По случая е започнало досъдебно производство.


Последните подобни случаи на обири бяха в първите дни на март в София, когато неизвестни лица направиха неуспешен опит да задигнат касата от банков клон в района на Пирогов и да оберат друг банков офис в района на хотел Славия.


През февруари полицаи от столичното Девето РПУ предотвратиха въоръжен обир на поща в кв. Обеля, като задържаха предварително планиралите обира трима души при проверка на автомобила им.


В момента в ареста се намират тримата младежи, които обраха 60 000 лв. от клон на банка Алианц в София в края на октомври миналата година - Кристиян Александров, Венимир Стоянов и Михаил Гюров, които се очаква да бъдат изправени пред съда.


В деня на неуспешния обир в Перник полицията задържа двама рецидивисти, извършили взломна кражба от фирмен офис във Велико Търново. Около два часа след полунощ в сряда в полицията бил получен сигнал за проникване в обект на бул. България в болярския град. На мястото веднага пристигнал полицейски екип, който установил, че в помещението е проникнато след разбиване на панорамното стъкло на офиса. С помощта на допълнителни екипи районът веднага бил отцепен. Близо до мястото на престъплението (в двор на училище) полицаите забелязали двама мъже, които при вида на униформените побягнали, но скоро след това били заловени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във