Параграф22 Weekly

§22 Анализи

НЕВЕРОЯТНО

Ефективни присъди в България са толкова рядко явление, че ако се случат, звучат невероятно. Особено ако са произнесени срещу някое местно величие. Не говорим за министър - такива присъди няма. Затова като нещо невероятно прозвуча и окончателната присъда за общинския съветник от ВМРО в Кюстендил и бивш президент на ФК Велбъжд Валери Ненов.
От началото на тази седмица той трябваше да спи на койка в затворническо общежитие от открит тип и да започне да излежава трите и половина години лишаване от свобода. Ненов си заработи място зад решетките заради измама с имот.
Но засега престоят му зад стените на зандана се осъществява само по документи, а раираната униформа е само скица в дизайнерски бележник. Присъдата е изпратена за изпълнение, но областното звено Съдебна охрана не може да го откара в общежитието, защото Ненов лежи в белодробна болница в София.
В прокуратурата са постъпили три молби за отлагане на изпълнението на наказанието му. Всички те са оставени без уважение от районния прокурор Владимир Шейтанов. Той обясни, че в България има болница за лишени от свобода и се зарече изпълнението на присъдата да не бъде отлагано, като се позова на текстове в НПК.
По всичко личи обаче, че войводата Ненов няма лесно да се даде да го окошарят. Той има опит в бягствата от Темида. Миналата година не се явяваше на заседания на съда, защото имаше болничен лист, че се лекува от контузио капитис (контузия на главата). Сега изпитва болежки на друго място. Остава да видим дали невероятното ще стане факт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във