Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Невъзможно

Народните представители решиха, че е необходимо временна парламентарна комисия да проучи всички факти и обстоятелства, свързани с твърдения за намеса на Русия и Турция във вътрешната политика на България. "За" предложението са гласували 126 депутати, 19 са били против, а 13 са се въздържали. Според решението им комисията ще работи два месеца и в нея ще участват по двама депутати от парламентарна група. Неин председател ще бъде Валентин Радев от ГЕРБ.

Така и така народните избраници  са набрали инерция по въпроса дали Русия и Турция са се бъркали в нашите дела, що не вземат да разширят обсега на разследването й? Например комисията да даде отговор на въпроса дали в последните двадесетина години България изобщо е имала самостоятелна вътрешна и външна политика. Поводи да се съмняваме в това имаме бол. Например историята със закриването на блоковете на АЕЦ "Козлодуй".  Генералният директор на Световната ядрена асоциация Джон Рич ни препоръчваше да браним III и IV блок, но благодарение на поврътливата позиция на Меглена Кунева те бяха закрити. Оттогава тя се сдоби с прякора си мадам Йес и добре платено място като член на надзорния съвет на банка "БНП Париба". А България се прости с позицията си на най-големия износител ток на Балканите.

А истерията около АЕЦ "Белене"? Тя пък направо плаче за парламентарна комисия, която да разследва колко български правителства се чекнаха между САЩ и Русия, уж в името на националния интерес.

Бедата е, че целият ни политически живот от 40-те години на миналия век насам заслужава детайлно разследване, понеже е съставен от множество дребни и колосални национални предателства, родени под покрива на сградата, на чиято фасада се чете мотото "Съединението прави силата". Което прави мисията невъзможна...

Facebook logo
Бъдете с нас и във