Параграф22 Weekly

§22 Анализи

НИТРАТНО

Едно варненско семейство вечерта хапнало саламец, а на сутринта като се погледнали в огледалото - сини като синчец. Веднага ги приели в токсикологията. Хората обяснили, че саламът, който изяли, бил вакумиран, в опаковка. Но понеже не я запазили, нямало как да се разбере кой е производителят. По тази причина основната хипотеза е, че в него е имало нитрати...
Знаех, че със салам можеш да си докараш висок холестерол, но да се вапцаш в синьо - не бях чувал.
Макар че не се учудвам - всичко е възможно у нас. Бил съм свидетел на какви ли не изненадващи пигментации и шокиращи промени. Преди двадесет години, след 10 ноември, много червени изведнъж се събудиха сини. Офицери от Държавна сигурност станаха бизнесмени. Ей такива работи.
Трябва да признаем, че животът е пълен с изненади. Красьо Черния например изобщо не бил черен. Лично за мен беше голям шок, когато установих това. Предполагам и за него.
Веднага искам да заявя, че не съм говорил с него, нямам неговия телефон, не ми се е обаждал, не го познавам. Ето, три пъти се прекръствам.
Животът обаче си знае своето. Той е като саламът, дето го изяло онова семейство - никога не можеш да си сигурен какво ще ти донесе утрешният ден. Какво се оказва с висшите магистрати например? Довчера всички се кълняха, че дори не са чували за Красьо Черния. А вече не минава и ден, без да цъфне ново име на магистрат, който бил в контакт с него.
Нямам обяснение за това явление.
Може би се дължи на нитратите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във