Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Нонстоп магистратска еротика

Сексуалните сюжети в съдебните ни зали продължават да се развиват с неотслабващо темпо. Както Параграф 22 писа, миналата седмица се завихри еротичен епизод около настоящия председател на Софийската апелативна прокуратура (САП) Вичо Вичев, който може и да не му отнесе главата, но заплашва да го свали от поста. Оказа се, че магистратът е замесен в любовна афера със своя колежка от районната прокуратура в София, на която той направил дете, но не искал да признае бащинството. В момента срещу него тече проверка за документно престъпление, тъй като според майката на детето Вичев е извадил фалшиво медицинско, че е стерилен. Прокуратурата обеща да съобщи на медиите веднага след като станат ясни резултатите от въпросната проверка.


Тази седмица - отново на терена на столича сцена, се изигра друга покъртителна сексуална драма, в която се оказа въвлечен бившият заместник-прокурор на Оряхово Димитър Викентиев. Това стана по време на прословуто дело за подкуп от 2001 г. срещу него, срещу бившия районен прокурор на града и депутат от левицата Тома Томов и срещу ексшефа на следствената служба в Оряхово Цецо Кривачков.


Тримата другари са подсъдими по общо 16 обвинения - за подкуп, за незаконно прекратяване на дела, за подбуждане към лъжесвидетелство и изтръгване на показания. Срещу бившия червен депутат имаше общо пет обвинения, но поради изтичане на давност от тях остана само това за подкуп. Според обвинението като шеф на Районната прокуратура в Оряхово Томов и заместникът му Викентиев поискали 500 долара подкуп от Рахим Али и Мустафа Мустафа от Айтос.


Нищо не предвещаваше екшън в този процес до началото на седмицата, когато пред състав на Софийския градски съд (СГС) застана проститутката от ромски произход Камелия Ставрева, която уличи директно експрокурора Викентиев за покровителстване на местен сводник. Двадесет и четири годишната сега жена разказа покъртителната история на сексуалното си заробване от близък до прокурора сутеньор на име Славчо Петков. Тя била едва на 13 години, когато семейството й решило, че й е време да се омъжи. Затова тя била изпратена при Славчо, да й помогне да се задоми. Той обаче се оказал сутеньор и я подложил на зверски мъчения, за да я принуди да проституира. Петков държал заведение, в което работели още няколко момичета. Те били принуждавани да проституират в района на село Войводово. Свидетелката през сълзи си спомни кошмара, свързан с жестоките побои, нанесени й от сводника. Камелия била малтретирана така, че не можела да стане от леглото по цяла седмица. Тя заяви пред магистратите, че все още има белези по тялото си от изгаряния от цигари, които гасили по нея. Някои белези от нанесените й тежки побоища също не били изчезнали. Шокиращият разказ на проститутката до такава степен трогна съда, че единият от двамата съдебни заседатели по делото се просълзи.


Свидетелката обясни, че парите, които заработвала в заведението, намиращо в близост до турски паркинг, деляла поравно със сводника Славчо Петков. Тя често виждала подсъдимия Димитър Викентиев в компанията на сутеньора. По думите на Камелия двамата били много близки приятели. Момичетата от заведението знаели, че той е прокурор и някои от тях поискали помощ от него, за да се измъкнат от тежкото си положение - с бой да ги принуждават да проституират. Викентиев обаче споделял с Петков, че проститутките му се оплакват и искат помощ, след което следвали още по-тежки побоища. Един ден Камелия успяла да избяга с клиент, който пътувал с турски ТИР и я откарал в родното й село. Петков ходил да я търси, но не успявал да се докопа до нея. Проститутката си спомни също, че Викентиев предупреждавал приятеля си сводник за предстоящи полицейски проверки в заведението. За да не ги прибере полицията, момичетата се криели в храстите, в гората и дори в близките пещери. Ставрева решила да свидетелства срещу Викентиев, защото, по думите й, когато искала да се оплаче, нямало кой да я чуе. А тормозът продължил около три години. След решението й да свидетелства обаче започнали заплахи по телефона за саморазправа от анонимен мъжки глас...


Както и можеше да се очаква, версията на сводника пред съда се разминаваше с тази на потърпевшата. Той разказа, че Ставрева била близка със сина му, двамата живеели заедно, когато тя била 17-годишна. По думите на Петков момичето ходело да помага в заведението, но не й плащали, защото синът му я издържал. Той посочи също, че се познава с Викентиев от около 20 години, но каза, че когато се виждали, си говорели общи приказки. Сега напълно е възможно срещу Петков да бъдат повдигнати обвинения в сводничество. Той вече е осъждан за склоняване на жени към проституция и за незаконно притежание на самоделно оръжие. Така или иначе историята на младата жена потвърждава слуховете, които вървят от години - че триото Томов-Викентиев-Кривачков е толерирало престъпността в региона в миналото, но следите вече са заличени.


nbsp;


nbsp;


Висшият съдебен съвет (ВСС) сезира през юли тази година Районната прокуратурата в Перник заради публикация в столичен всекидневник , в която студентка твърди, че заместник-председателят на местния окръжен съд Виктор Георгиев блудствал с нея и смъркал кокаин в компанията на престъпник с прякор Калин Боксьора. В жалбата, подадена в полицията от 22-годишната студентка от Биологическия факултет Ася Петрова, се казваше, че по време на купон в къщата на Георгиев магистратът се опитвал безуспешно да прави секс с нея и заедно със свой близък - криминално проявен, са употребявали кокаин. Написаното в жалбата от девойката съдържаше подробни детайли на извратени сцени. По-късно обаче Ася оттеглила жалбата си с твърдението, че всичко е било доброволно, нямало никакво насилие, но мотивите й не бяха особено убедителни. Самият магистрат бе привикан заради случая във ВСС, където призна за забавленията в неговата къща, а освен това си беше направил изследвания, показващи, че не е употребявал дрога. Момичето също даде обяснения пред кадровия орган - че всичко било доброволно.


При това положение не ни оставаше нищо друго, освен да сезираме Районната прокуратура в Перник за проверка за друго престъпление - набедяване, обясниха кадровиците. Според чл.286 от НК: Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от 1 до 6 години, а ако набеденият бъде привлечен към наказателна отговорност, наказанието е от 1 до 10 години затвор.


Представители на съдебния съвет споделиха пред Параграф 22, че в момента са се видели в чудо, тъй като районната прокуратура е отказала да образува досъдебно производство, те са обжалвали пред окръжната прокуратура, където също ударили на камък и сега преписката е стигнала до Апелативната прокуратура в София, сиреч в ръцете на замесения в друг сексскандал прокурор Вичо Вичев . Както се развиват нещата той по всяка вероятност ще бъде потулен.


nbsp;


В края на 2009 г. заместник-председателят на Софийския районен съд (СРС) Николай Маджаров бе освободен от тази си длъжност от Висшия съдебен съвет заради нарушения, с които уронил престижа на съдебната власт.Причината бе организираният под негово ръководство в стая на сградата на съда (бившата централа на ГУСВ в столичния квартал Лагера ) чалга клуб Мале мале, който всяка седмица приютявал за разтуха магистрати от бракоразводната секция на съда. Увеселенията в заведението ставали след 17 часа - след края работно време на районния съд. Като знаме на вратата на клуба всеки четвъртък били поставяни черни дамски прашки.


Друг скандал със сексуален оттенък от съвсем близкото минало беше образуваното от разложки прокурор особняк разследване заради появата на разголени мажоретки на общоградски празник. Магистратът Валентин Михов бил подразнен от оскъдните униформи на ученичките и образувал досъдебно производство срещу учителките, които, според него, били отговорни за еротичното (според него) облекло на момичетата. Михов издал прокурорско постановление за образуване на досъдебно производство. Слава богу, до дело не се стигна. Но самият прокурор също бе отстранен заради тази и други странности в поведението му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във