Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Нов шеф на полицията в Кърджали

Експерт по безопасното движение по пътищата и човек на главния секретар на МВР поема възловата Областна дирекция на МВР в Кърджали. Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев за директор на ОД на МВР-Кърджали е назначен комисар Петко Деведжиев. В четвъртък (24 април) той беше представен пред ръководния състав на дирекцията от заместник-министър Йордан Грамов. Последната длъжност, която Деведжиев е заемал в системата на МВР, преди да бъде назначен за директор, е старши оперативен помощник на главния секретар.


Петко Деведжиев е роден на 13 май 1964 г. в Кърджали. През 1987 г. е завършил Академията на МВР с магистърска степен по специалността "Управление на обществения ред и осигуряване на безопасно движение по пътищата". Магистър е по право от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".


В системата на МВР е назначен през 1988 г. като инспектор в полицейското управление в Кърджали. След това е бил инспектор в Криминална полиция и началник на същата група в Момчилград. През 1998 г. е назначен за началник на сектор "Криминална полиция" в управлението в Кърджали. От 1999 г. е началник на РПУ-Кърджали, а от 2006 г. началник на група в Областната дирекция на МВР-Кърджали.

Facebook logo
Бъдете с нас и във