Параграф22 Weekly

§22 Анализи

НОВА ЕКЗЕКУЦИЯ ОКЪРВАВИ ПЕРНИК

Тъкмо ръководството на МВР взе сериозно да си вярва, че е натикало мафията в миша дупка, и изведнъж - чудо! Изневиделица се появи някакъв - явно подминат в бързината - организиран престъпник, който с майсторлъка на олимпийски шампион по спортна стрелба с малокалибрена пушка взе и окървави... най-бляскавия отчет на вътрешния министър Румен Петков, огласяван от две години насам.
Поредната демонстративна мафиотска екзекуция бе извършена миналата събота вечерта (22 септември), и то по начин, който не оставя и грам съмнение чия ръка точно е отстреляла известния пернишки бандит Румен Стефанов-Алф право в десетката (т.е. в идеалния център на челото му). В случая обаче по-важно е нещо друго:
За разлика от своите високи началници редовите ченгета предпочетоха да не скрият истината за поредната демонстративна мафиотска екзекуция, разиграла се в Перник миналата събота (22 септември).
По данни на Областната дирекция на полицията жертвата - Румен Стефанов-Алф, е наследник на небезизвестния мафиот Васил Арарски-Райко Кръвта, разследван за трафик на дрога, крадени коли и рекет, който бе разстрелян на 12 октомври 2005 година. А работните версии за убийството на Алф, въпреки че са само две, звучат повече от стресиращо за... политическото и професионалното ръководство на МВР (предвид, както вече стана дума по-горе, 100-процентовото натикване на мафията в миша дупка).
Според първата хипотеза екзекуцията на Алф е поръчана от конкурентна престъпна групировка в Перник. Тя е ръководена от местния мафиот Росен Евтимов, а темата на спора е годишният оборот на местния наркопазар, който се изчислява на около 1. 5 млн. лв. и от който, след приспадане на разходите, оставала чиста печалба от близо 900 000 лева.
Втората версия за разстрела на Румен Стефанов също изглежда смислена: той е ликвидиран по поръчка на софийски наркодилър, чиято амбиция била да елиминира излишните посредници между вносителя на пернишкия хероин (между другото дори самите ченгета признават, че дрогата на Алф е с изключително високо качество) и крайните потребители в София.
Пред репортер на Параграф 22 директорът на ОДП-Перник комисар Димитър Шереметев каза, че Румен Стефанов-Алф бил много добре познат на пернишките полицаи. Той е брутален тип, който през годините е бил разследван за редица участия в побоища и престъпни схеми.
Само няколко дни преди да бъде убит, Стефанов бе привикан за пореден път в дирекцията на полицията. Идеята беше да го сплашим и да го накараме да обуздае хората си, но той се държа изключително нагло, отрече да има участие в каквато и да било престъпна дейност и напусна сградата, демонстрирайки самочувствие на недосегаем, сподели още комисар Шереметев и... побърза да разкаже по какви причини полицията в Перник е била принудена да профилактира все още живия наркодилър.
През януари 2007 г., по време на операция, разработена от ГДБОП и ОДП-Перник, Румен Стефанов и още осем души от неговата престъпна структура са арестувани. Сред задържаните е и един от най-доверените хора на Алф - Борислав Кюлума, но най-близките му ортаци - Бойко Славчев и Кръстьо Кръстев-Кръстето, успяват да се укрият. Около седмица след хайката Славчев и Кръстев се предават доброволно и в присъствието на адвокати, но в средата на февруари всички арестувани излизат на свобода срещу различни парични гаранции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във