Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ОЦЕЛЯВАНЕ

Откак ги няма Емел Етем и Министерството на извънредните ситуации, осиротялата Гражданска защита се активизира и развъртя, само и само да не падне под ножа на кабинета. Ако човек се зачете в съобщенията на информационните агенции, ще установи, че структурата води неравна битка с де-що види - от вредители до морално и физически паднали дървета.
В разгара на лятото Гражданска защита атакува мощно рояци стършели и оси из страната. Шест-седем гнезда на стръвните ципокрили са отстранявали служителите й през изминалото денонощие, известиха в четвъртък от службата. Гнезда на оси или на стършели са отстранени във видинското село Чупрене, в ловешкото село Изворче, в пернишкото село Пещера, в Русе, в Търговище, на паркинга на хотел Орфей в Смолян. А служителите от Гражданска защита обясниха, че помагат на гражданите в такива ситуации, защото няма по-тежки сигнали.
Като си представим, че доскоро срещу стършелите смело се биеше цяло министерство, би трябвало Гражданска защита да довършва последните представители на този вид насекоми. А после по примера на служителите на Етем да се захване с азбуката на оцеляването - как да се държим при катастрофи, наводняване, атомен взрив, виелици, земетресения, свлачища и прочие. Все неща, които господ държи в торбата си. Той обаче си има отделно министерство, което знае не само азбуката на оцеляването, но и А-Б-то на сътворението.
Само за атомния взрив нещата стоят по друг начин. Затова когато хората (разбирай военните) седнаха и измислиха как да оцелеем в този случай, всичко се сведе до едно: да се държат цевите на автоматите наведени напред, та да не се разтопяват върху обувките ни. Въобще, братя, молете се!

Facebook logo
Бъдете с нас и във