Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ОЧИТЕ С ПОРЕДНА УСЛОВНА ПРИСЪДА И ЗА ХУЛИГАНСТВО

Задържаният бос на несебърско-поморийската групировка Димитър Желязков-Митьо Очите посрещна Коледните и Новогодишните празници с поредна условна присъда. На 19 декември състав на Несебърския районен съд постанови шест месеца условно с три години изпитателен срок по обвинение в хулиганство (чл.325 от Наказателния кодекс). Желязков беше изправен на подсъдимата скамейка заради нападение над сестрата на несебърския общински съветник Венелин Ташев - Неделина Димитрова.
Колоритният герой от полицейските сводки по Южното Черноморие Митьо Очите за пореден път влезе в хрониките на МВР, след като на 1 ноември 2006 г. удари с глава Димитрова, която е негова бивша съученичка и управителка на боулинг зала в хотел Мариета Палас.
Според свидетели, соченият за наркобос №1 по Южното Черноморие Желязков влязъл в заведението заедно с гардовете си. В типично свой стил той наредил да му пуснат диск с песни на Цеца Величкович. Когато получил отказ, подземният бос донесъл в заведението CD на любимата й певица и бутилка алкохол, след което демонстративно надул музиката.
През това време охраната на Очите изгонила клиентите на залата, а шефът им обиждал и заплашвал Неделина, че нещо ще се случи на семейството й. Димитрова имала неблагоразумието да му отвърне с остра реплика. Тогава Желязков скочил и ударил жената в главата.
Самият подсъдим не се призна за виновен в съда и обясни, че поискал само да включат осветлението и да пуснат Цеца. А след това се обърна с риторичния въпрос към съдебния състав а по-добре ли е да слушам Мишо Шамара.
Това бе поредният скандал, в който през 2007-а бе намесено името на Димитър Желязков. В Бургас още се говори, че когато мобилният му апарат звънял, охраната нареждала на дисководещия в съответното заведение да намали музиката, за да може Желязков да проведе спокойно разговора по телефона.
След това Очите бе арестуван с жълто ламборгини в Бургас, но след справка в полицията беше освободен. Той беше осъден условно за незаконно притежаване на оръжие. Обвиняван е за рекет, за въоръжен грабеж, за хулиганство, за нанасяне на тежка телесна повреда... Досега обаче освен две условни присъди (в Хасково - за въоръжен грабеж, извършен през 1994 г. и в София - за прословутите газови пищови), той все още няма по-сериозно наказание.
Междувременно още един от хората на Очите, носещ същите имена като боса си, направи опит да излезе от ареста. Желанието на Желязков №2 обаче бе попарено от Бургаската апелативна прокуратура. Съдебните доказателства поддържат тезата за участието му в престъпната група, заяви в залата прокурорът по делото. Допълнително бяха представени показанията на трима свидетели, които установяват ролята на Желязков №2 в престъпната група за разпространение на наркотици в Созопол и остатъка от Южното Черноморие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във