Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ОПРАВДАХА ВАРСАНОВ ЗА АТЕНТАТ СРЕЩУ КЛЮНА

Соченият от МВР за един от големите наркобосове у нас Илиян Варсанов се размина с ефективната присъда. В четвъртък (10 ноември) Софийският районен съд (СРС) го оправда по обвинение за подготовка на убийство на друг любимец на полицията - вече покойния Антон Милтенов - Клюна.
Според обвинителния акт на неустановена дата в периода 14-18 февруари 2004 г. Варсанов подготвял покушение срещу конкурента си. За целта той наел двама души - Илиян Божков и Драгомир Бонев, които трябвало да проучат маршрута на Клюна и местата, които посещава. По този начин Варсанов създал условия за извършване на намисленото, като изпълнението на престъплението е започнато, е записано в обвинителният акт.
В края на 2004 г. Софийската районна прокуратура внася акта в съда. Срещу Варсанов е повдигнато обвинение по чл.117, ал.1 от Наказателния кодекс - подготовка за убийство. Процесът започна на 8 март тази година. В рамките на шест заседания съдия Георги Ценов си изясни истината и стигна до заключението, че подсъдимият е невинен.
Докато се точеше делото обаче, Антон Милтенов - Клюна наистина бе застрелян. Това стана на 30 юли тази година в заведение на ул. Ангел Кънчев.
Убийството на Клюна явно не е повлияло на съда при вземането на решението, каза адвокатът на подсъдимия Марин Марковски след произнасянето на оправдателната присъда. Според него по делото не е било събрано нито едно доказателство за вината на Варсанов.
Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Софийския градски съд. Докато процесът не приключи на всичките три инстанции, Илиян Варсанов ще остане с мярката за неотклонение домашен арест.

Facebook logo
Бъдете с нас и във