Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Отложиха делото срещу Евелин Банев

Делото в Милано срещу определяния за кокаинов крал Евелин Банев- Брендо, насрочено за сряда (22 май), бе отложено. Според информация от италианските адвокати на Брендо съдебният график е променен и делото Кокаинови крале е преместено за 28 май. Със защитата на Банев, който е обвинен за трафик на дрога от Латинска Америка за Европа заедно с представители на фамилията Белоко от калабрийската мафия Ндрагента, са ангажирани адвокатите Марио Бруса и Серджо Спаньоло. Брендо в момента се намира в затвор в Милано.


На отложеното заседание се очакваше прокуратурата да съобщи какви присъди иска за Евелин Банев, за партньорите му от Словения и за представителя на фамилията Белоко. Адвокатите на подсъдимите обаче са представили в съда доказателства, с които искат пълно оневиняване на клиентите им. На следващото заседание на съда ще бъдат изслушани пледоариите на прокурорите на адвокатите на обвиняемите. Това може да стане и в рамките на две съдебни заседания.


Операцията Magna Carta , или както е позната у нас Кокаинови крале, при която бе заловен Брендо, бе проведена през лятото на миналата година. Тогава над 30 души от мрежата на Брендо и на Ндрагета бяха задържани в Италия за трафик на огромни количества кокаин. В групата имаше словенци, испанци и българи, ръководени от българо-италианеца Силвио Йовчев, който също очаква присъда. Подсъдим по делото е и банскалията Иван Еринин, който е под домашен арест в Италия. Ударът срещу групата на Брендо и Ндрангета бе резултат на съвместни действия на службите на няколко европейски държави, включително и нашенската ГДБОП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във