Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ПАРАЛЕЛНО

Който ви каже, че в провинцията животът е пълна скука, лъже, да знаете. Да вземем например русенското градче Ветово. Какви бурни страсти, интриги и разтърсващи емоции - и в личностен план, и на общинско ниво!!!
В сравнение с градската управа във Ветово Столичният общински съвет направо прилича на секта исихасти - всеки се загледал в пъпа си и чака да се появи божествената светлина...
А в същото време на небосклона изгря ярката звезда на колежката им от русенското градче Нели Ласкова. Да речеш, че се е забъркала в приватизационен скандал, в заменки или други подобни проверени във времето общински практики - не, не! Съветничката с красноречива фамилия приласка погледите на ИНТЕРНЕТ маниаците, сякаш за да докаже, че това, което не може да направи виаграта, може да го стори само една общинарка. Тя блесна в предизвикателни пози в кратка фотосесия, която много бързо стана хит във Ветово и страната.
Развитието на случая обаче показва липсата на международен опит. Вместо да използва момента да спретне една партия, Голата истина да речем, която с нагледна и съдържателна програма да се яви на следващите избори, Ласкова се задоволи само да обжали уволнението си в съда. Който пък я върна на работа с мотив, че всъщност общинари са хакнали компютъра на Ласкова и са източили голите й снимки. И сега Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни пак си има шефка. Облечена, готова за борба.
Ето за това иде реч - за онази пълноводна река на онзи, другия, живия живот. Там, където част от съветниците всъщност са сексбомби, а останалите са хакери...
Е, за каква скука говорим?!

Facebook logo
Бъдете с нас и във