Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ПАРАНОРМАЛНО

Преди години, споменеше ли някой Петричко, човек веднага си помисляше за Кожух планина, за Рупите и леля Ванга. Усещате магията, нали?
Или пък се сещаше за екстрасенса Киро Якимов от петричкото село Ключ. Онзи, дето си другаруваше с извънземни, които приземяваха през ден летящите си чинии по камънаците на Беласица.
В онези времена страната ни раждаше феномен след феномен - то не бяха екстрасенси, лечителки, медиуми, Царичинска дупка, НЛО-та...
Същинско царство на паранормалното. Колко ли от секретните файлове на НАСА сме напълнили, представяте ли си?
Каква е ситуацията днес?
Селата от Петричкия край продължават да са много актуални. Напишете например Скрът в Гугъл и гледайте колко страници ще се отворят. Сякаш не става дума за селце, забутано в ъгъла на България, а за Ню Йорк.
И всяка информация за селото започва горе долу така: За пореден път в землището на с. Скрът бяха открити големи количества марихуана....
А при по-подробно ровене в ИНТЕРНЕТ разбираме, че всяка втора баба там е с преписка в полицията, защото отглежда в двора си канабис. Феномен. Как при това положение Държавният департамент на САЩ да не го отрази в доклада си и да не ни посочи заплашително като производител и на дрога? А МВР се запънало като магаре на мост и отрича очевидността на феномена.
Сега да напуснем виртуалната реалност и да разсъждаваме пазарно. Някога петричките баби за дребни стотинки отглеждаха тютюн, праскови и любеници. Днес дини, праскови и табак си внасяме на корем.
Както и да погледнеш обаче, цигарката марихуана носи повече - от 2 до 5 лева.
Схващате ли вече разликата между паранормалното и нормалното? Май само вътрешният министър не я улавя...

Facebook logo
Бъдете с нас и във