Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Парашутистко

България се докосна тези дни по своеобразен начин до Шенгенското пространство. Връзката бе осъществена от неколцина френски военни разузнавачи, които незабелязано влязоха в България с парашут, прелитайки преди това безпрепятствено с планер Дунава откъм Румъния.


Очевидно френските шпиони нямат същата представа за държавните ни граници като тази на нашите власти, които под път и над път обясняват колко сигурни били те и как и пиле не може да прехвръкне незабелязано. Дали пък братята по Шенген не бяха дошли да проверят на какво ниво е нашата бдителност. Няма как да разберем, след като френските власти вече го нарекоха незначителен инцидент и отказват коментари по въпроса.


Разведките обаче не бяха забелязани от граничните служители, не бяха засечени и от скъпата им охранителна техника, а бяха стреляни и бити в нива от пазачи на люцерна, които ги взели за крадливи цигани. При това трима срещу пет франсета. Те се отървали само с огнестрелни рани и със счупени носове.


Това ще им остане като обица на ухото и ще им напомня как са подценили бдителността на българските граждани. Освен това след този инцидент Европа ще разбере по-добре проблемите ни с ромското включване и няма да ни съди толкова строго, че не приобщаваме малцинството.


Ако искаме обаче да направим по-здрави граници, няма да е зле да назначат лютите плевенски пазванти в гранична полиция. Това е особено наложително, като се има предвид какво бежанско цунами се задава от Близкия изток след т.нар арабска пролет. А дали да не получат и по един медал! Предложението е сериозно - те без замисляне са защитили националната територия!


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във