Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ПАЗАРНО

Да бях принц датски, та да кажа, че има нещо гнило в Дания. Ама не, слава Богу, аз съм един обикновен български данъкоплатец, избирател, лице, клиент, пациент и т.н. - зависи коя институция ме обгрижва в съответния момент - тук, у нас. Изобщо не се и сещам да питам да бъдеш или да не бъдеш...
Като такъв се събудих и този четвъртък. Не отворил още очи, и дочувам репортерка от радиото възторжено да обявява: днес премиерът ще посети пазара Ситняково.
Хоп-аа, има нещо гнило тука, викам си. Оказа се обаче, че правилно съм чул - за височайшата визита бе оповестено още няколко пъти.
Чакай сега, като обикновен данъкоплатец какво научавам от тази новина на държавното радио, питам се аз, докато навличам бързо джинсите. Дали му е за първи път на Станишев да ходи на Ситняково? Къде всъщност пазарува той? Дали пък там няма промоция на евтини череши?
И тъй като не намерих отговор, влязох в премиерския сайт. Обаче, йок, никаква информация къде ще иде премиерът - дали на Ситняково, дали на Женския. Само въздебело написано, че му предстои визита в САЩ. И че се е срещал с феновете на ЦСКА и няма страшно. Проблемите с Кремиковци, червения отбор и изобщо българския футбол ще се решат, разбирам от прочетеното там.
Леко се притесних, защото от близкото минало знам, че когато футболът стане приоритет на властта, се случват я извънреден конгрес, я повишение на цените, абе, неприятни истории, да не си спомня човек...
Обаче всуе бил страхът ми! България се променя, Станишев излиза на преден план, се казва в сайта, цитиращ анализ на авторитетно американско списание.
И изтичах на пазара за евтини череши.
4 лева килото. Without change. Sans changement...

Facebook logo
Бъдете с нас и във