Параграф22 Daily

§22 Анализи

По споразумение на СРП е наложено наказание „лишаване от свобода“ за измама

По споразумение на СРП, подсъдимият П. Георгиев е осъден за това че: в периода от 04.07.2017 г. до 09.02.2018 г., в гр. София, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил заблуждение у различни граждани, че като брокер в агенция за недвижими имоти „Брик Пропъртис“ ЕООД и представител на собственика на агенцията, има право да предлага за отдаване под наем различни жилища, както и че с оглед предоставянето на жилищата за ползване, следва да му бъдат заплатени различни парични суми.

С това си деяние Георгиев причинил на пострадалите имотна вреда в общ размер на 11 050 /единадесет хиляди и петдесет/ лева. Извършени са девет деяния, които са осъществени при условия на продължавано престъпление, като измамата представлява немаловажен случай и е извършена в условията на повторност, тъй като Георгиев бил осъждан с влязла в сила присъда за друго такова престъпление.

Описаното представлява престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 4, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 НК. На Георгиев е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години месеца, при първоначален строг режим.

Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

Facebook logo
Бъдете с нас и във