Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Похитена и недовозена

Прокуратурата повдигна обвинение за отвличане срещу руския бизнесмен Александър Бередин, стана известно в петък (15 юли). В началото на седмицата руснакът държа три часа в плен бившата си приятелка Мис България 2009 Антония Петрова. Държавното обвинение съобщи, че 46-годишният Александър Бередин ще остане в ареста за 72 часа, след което ще се прецени дали да не се поиска постоянното му задържане под стража.
Успехите на МВР срещу отвличанията достигнаха нови висоти тази седмица с акцията за освобождаването на Петрова. Двадесет и шест годишната мома от Перник, за която упорито се говори, че е уредена с престижната светска титла по втория начин, беше отскубната от лапите на 46-годишния руски бизнесмен Александър Бередин благодарение на полицията. Първоначалното съобщение на пресцентъра на вътрешното ведомство по случая беше пропито от победоносен трепет. Според него столичната полиция задържала руснака в тъмна доба след получен сигнал, че миската била буквално издърпана от ресторант в столичния кв. Бояна, където вечеряла с рапъра Адриан Рачев - Румънеца.
Около 23.30 часа джипът Мерцедес, собственост на руснака, бил спрян на кръстовището на булевардите Мария Луиза и Тодор Александров. Полицаите от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) действали, като че си имат работа с неколцина апапи от групата за отвличания Наглите. Те блокирали множество улици в София и били в готовност да използват огнестрелно оръжие. Капанът затворили униформените от Трето РПУ без съпротива от страна на Бередин. Вътре кротко седяла и Петрова.
След задържането на бизнесмена версията за класическо отвличане с цел получаване на откуп все още висеше на косъм. Съмнението се подхранваше от твърдението че, макар и отвлечена, миската успяла да набере телефона на майка си и да й каже, че А.Б., руски граждани със статут на временно пребиваващ в страната, насила я извел от ресторант в Бояна, където жената вечеряла, и я принудил да влезе в колата му. Как отвлечената миска е успяла да изприказва всичко това на майка си, от МВР не поясняват. При разпита на Бередин той обяснил, че е бивш годеник на Петрова и тя се качила в автомобила му по собствено желание и тъй като обичала да се вози. Както може да се предполага, той е осведомил подробно разследващите за навъртените километри с бившата си изгора и за характера на техните отношения.
Двадесет и четири часовото полицейско задържане обаче вече било разпоредено и е образувано досъдебно производство. В същото време още на следващия ден след инцидента миската се похвали, че е на работа в адвокатска кантора и нищо й няма. В показанията си пред полицията обаче тя заявила, че бившият й годеник я пребил, след като взел чантата й и изключил мобилните й телефони. Според неофициална информация Петрова обяснила, че руснакът разкъсал дрехите й и я оставил полугола. Тя потвърдила, че Бередин я следял от месеци и психически я тормозел. Ако бъде признат за виновен, бизнесменът може да получи до 8 години затвор.
Светските клюкари от месеци твърдят, че причината за раздялата на Александър Бередин с Антония Петрова е възможно най-баналната - парите. Говори се, че руснакът закрил голяма част от магазините си за спортни стоки из цяла София, стигайки до фалит. А миската своевременно го зарязала, въпреки твърденията й, че той просто преструктурира бизнеса си, а след раздялата двамата са запазили добри приятелски отношения и често се чували по телефона или се засичали на светски партита.
Преди време миската разказа в модно списание за друго похищение над нея, станало в родния й Перник по време на възхода на борческите групировки. Мутровиден бабаит мернал блондинката в местно кафене и започнал да я тормози по телефона. След безплодни усилия да пробие той решил да си я набави силово. Един ден препречил пътя й с колата си и я откарал в апартамента си. Сексуално насилие обаче не упражнил и дори се държал с нея като с принцеса. Че и на мрачна романтика го избил - давел любовната си мъка, отрязвайки всеки ден кичур от косата й. За разлика от последния случай, Петрова била освободена не от полицаи, а от някаква жена, която просто дошла в жилището. Разказа си миската завършва с окуражителното: Надявам се с моята изповед да вдъхна кураж на много момичета, изпаднали в такава ситуация, и на които, не дай Боже, това предстои.

Facebook logo
Бъдете с нас и във