Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ПОХВАЛНО

В петък пресслужбата на прокуратурата разпространи важно съобщение. Поради неговата важност Параграф 22 го публикува с незначителни съкращения. Днес решаване на задачи няма да има, защото всичко е ясно: реформата умря, да живеят реформаторите!
Няма никакъв междуличностен конфликт между Филчев и Григоров. Какви са фактите?
В прокуратурата е получен сигнал от МВР, който съдържа данни за корупция на Григоров. Този сигнал е подписан от директора на НСБОП, докладван е на главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов и по негово предложение тогавашният министър на вътрешните работи - Георги Петканов, го е изпратил на главния прокурор Никола Филчев. Веднага е възложено на трима прокурори от ВКП да проверят верността на сигнала. Получени са още две справки от МВР и проверяващите са стигнали до извода, че изнесеното относно Григоров е истина.
При това положение какво трябва да се направи? Да се уведоми държавното ръководство и да се информира ВСС - това е направил главният прокурор през ноември 2005 година. При това е предложил на Григоров да се запознае с материалите и да даде обяснение пред съвета. Григоров, обиден от това, че прокурори го проверяват, се опитал да ангажира държавните институции, за да потуши случая. Тогава главният прокурор е възложил допълнително да се проверят фактите и нарочно внесе във ВСС материалите в края на мандата си, за да не участва в обсъждането и решаването на въпроса за Григоров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във