Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Показват най-умните технологии за сигурност и защита

Разнообразие от успешни технологии и системи могат да се видят от 16 до 19 март на изложението за сигурност и безопасност в България SECURITY EXPO, което традиционно се провежда в Техно Експо Център. Освен пожарогасене и пожароизвестяване, видеонаблюдение, видеопроследяване и физическа охрана ще бъдат изложени и повече технологии от сектора на телекомуникациите, IP мрежи, антитероризъм, сигурност на личните данни, гарантиране на дигиталните разплащания. Сред акцентите е и защитата на информацията при използване на мобилните устройства, възможностите на съвременните софтуерни приложения за управление на сигурността в дома, офиса, обществените сгради и инфраструктура.

Интересни са и предложенията в областта на дигиталните разплащания. По време на изложението ще има и специализиран модул SECURITY IN DIGITAL PAYMENTS. В него ще участват водещи компании в сектора, които ще предложат бързи и сигурни варианти за плащане. Ще се включат представители на онлайн търговията и гейминг индустрията. Събитието се случва с подкрепата на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и Българската асоциация за електронна търговия.

Изложението ще предложи и последните продукти от сферата на телекомуникациите и сателитните системи. Например със SPOT технологията, чрез която могат да се изпращат съобщения и да се подават аварийни сигнали от най-недостъпните места по света, могат да се следят ценни пратки и превозни средства. Интернет връзката със SAT-FI е възможна навсякъде по въздух и вода, където стандартната комуникация няма достъп. Сателитните телефони също са незаменими на терени без обхват. Затова неслучайно активирането на SPOT услугите отбеляза ръст през 2015 година. В допълнение има сериозен ръст на клиентите от Европа, от Близкия изток и от Африка. SPOT технологията е все по-търсена от правителствата, службите за управление на кризи, корабоплаването, енергетиката, горското стопанство, авиацията.

Що се отнася до физическата охрана, тя също добива нови измерения и предлага нови възможности. Изложението ще покаже разработки на лидерите в системите за интелигентна защита на пари в брой, на банкомати и на пазарите на дребно по целия свят. Ще бъдат представени GSM с индикация за подслушване чрез активни и пасивни системи за прихващане, криптирани мобилни телефони с най-висока степен на защита и шифроване на гласовото обаждане в реално време, преносими USB устройства за съхранение на информация с повишена сигурност и възможност за екстремно унищожаване на данните.

SECURITY EXPO се организира съвместно с Българската търговско-промишлена палата под патронажа на Министерството на вътрешните работи на България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във