Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ПОЛИЦАЙ НА СЪД ЗА ОТВЛИЧАНЕ

Постоянна мярка задържане под стража наложи състав на Бургаския окръжен съд на 27-годишния сержант от Охранителната полиция в Шумен Венцислав Василев, който в края на миналата седмица отвлече момиче от поморийското село Бата. Съдът в Бургас постанови арест и за съучастника на Василев - 37-годишния бивш затворник Даниел Петров, по-известен с прякора си Кобрата.
Похитителите били закопчани вечерта на 13 септември, след като преди това нахлули в база близо до помпената станция в Бата. Заедно с двама съучастници Петров и Василев потрошили всичко, пребили 21-годишната Наталия и приятеля й Милен, които по това време били на гости на собственика на базата. Нападателите били Милен с винкел. След нападението момчето е със счупен крак. Повод за саморазправата се оказали няколко изчезнали рибарски мрежи, с които полицаят Венцислав Василев и тримата му приятели от Шумен бракониерствали.
Срещу Василев и Петров е повдигнато обвинение по чл.142, ал.2 от Наказателния кодекс, който предвижда присъда лишаване от свобода до 10 години. Паралелно с това срещу Венцислав Василев е започнала дисциплинарна проверка. Ако обвиненията срещу него бъдат доказани полицаят ще бъде отстранен от длъжност.
В срок до седмица двамата обвиняеми - Даниел Петров и Венцислав Василев, могат да обжалват мярката си за неотклонение пред по - горната инстанция - Апелативен съд.
Другите двама нападатели - 37-годишните Христо Николов и Николай Николов, които също участвали в побоя над Милен и отвличането на Наталия, са пуснати на свобода, съобщи наблюдаващият прокурор по случая Петя Кралева. Единият от освободените е криминално проявен, осъждан е, но събраните доказателства срещу него според съдията не са достатъчни бъде внесено искане за мярката му. В хода на предварителното производство не били събрани достатъчно достоверни данни, че мъжете са участвали в побоя и отвличането на младежа и девойката.
Момичето е в стрес. Подозира, че престъпниците знаят адреса й в Търговище и иска да се прибере по спешност в родния си град. Причината е, че при проверката на документите във фаталния 13 септември, когато патрул на полицията спрял колата на похитителите, униформеният полицай прочел на глас данните на момичето от личната му карта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във