Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ПОЛИЦИЯТА С НОВ ЗАМЕСТНИК- ШЕФ

Нов заместник-директор на Национална служба Полиция встъпи в длъжност от 12 март, сряда, след като бе представен от директора на НСП главен комисар Веселин Петров. Това е комисар Пламен Василев, който е и новият директор на Главна дирекция Противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и превенция (ГДППООРП), седна в стола, освободен от Владимир Иванов.
Комисар Пламен Йорданов Василев е роден на 3 декември 1965 г. в гр. София. Има висше техническо и педагогическо образование. Постъпва на работа в МВР през 1993 г. в сектор Криминална полиция, 9-о РПУ - СДВР, където последователно заема длъжностите разузнавач II степен, разузнавач I степен, инспектор, началник на група. През 1997 г. е преназначен в служба Сигурност - СДВР на длъжност инспектор, откъдето преминава на работа в ЦСБОП - МВР. Там заема последователно длъжностите инспектор и старши инспектор в периода 1997-1998 година.
От 1998 г. работи в сектор Убийства, направление Криминална полиция на ДНСП, като заема последователно длъжностите главен инспектор, експерт и главен експерт.
През 2004 г. оглавява сектор Престъпления против собствеността в направление Криминална полиция на ДНСП, където работи до 2007 г., когато е назначен за заместник-директор на ГДППООРП - НСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във