Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ПОЗИТИВНО

Следя с интерес докладите на ООН. Според последния, през 2050 г. хората от третата възраст у нас ще са три пъти повече от младите. Това съобщиха от Министерството на труда и социалната политика по време на конференция по проект за интеграция на имигранти в България. Влошаването на възрастовата структура на населението се отразява на качеството на работната сила, та именно затова трябва да се интегрират имигрантите. Това го знам и от приятели, които се интегрират в чужбина.
Според мен това е добре дошло за хората от третата възраст. След като намерят кой да работи, пенсиите тук ще го ударят на живот. Джейн Фонда например заяви, че на 71 години е по-щастлива в леглото и не иска отново да е млада.
Такива примери има не само в САЩ, а вече и у нас. Неназована баба на 77 г. от Бургас сцепи мрака, както казват тийнейджърите, като влезе в сексмагазин. Седемдесет и девет годишният й съпруг бил много издръжлив, надарен, постоянно си искал. А тя вече не била толкова активна и по тази причина търсела нещо да я замести, обяснила бабата.
Както твърди един виден роден сексолог, в тази възраст човек има повече време, ресурси и умения за по-пълноценни интимни отношения. Явно практиката го доказва. Вижте бургаската двойка - и време, и ресурси имат, че даже и за сексмагазини. Направо се изчервявам от мисълта какви умения притежават!
Изобщо не е вярно, че опитът е нещо, което получаваш, когато нямаш нужда от него. И на 77 години ще ни е нужен опит, зависи къде ще те удари парализата.
Така че, братя и сестри, да гледаме позитивно. И овреме да хващаме обратния път за България, че светло бъдеще ни чака!

Facebook logo
Бъдете с нас и във