Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ПОЗИТИВНО-2

Както правилно подчертахме преди няколко броя, добрите новини не бива да бъдат пренебрегвани, трябва да им се отдава дължимото. Особено когато идат отвън.
Ето например на 3 октомври (сряда) нашият национален трибагреник бе издигнат в централата на Европейската полицейска служба в Хага.
Не бе радост, не бе чудо! Този ден е паметен за българското Министерство на вътрешните работи, обяви възторжено и министър Румен Петков.
Не е прав министърът да подценява тъй сънародниците си. Що да е паметен само за МВР денят, то си е за всеобща радост - родната ни полиция влиза официално в Европа. Дето се казва, това е надеждата ни - там ще се поочука, поотрака, малко финес, малко култура, може и френски парфюм.
И няма вече Чората, бой на фоторепортери, други такива провинциални простотии. Самият вътрешен министър Румен Петков го обеща: Отговорността е добре осъзната от МВР, ще отговорим на очакванията на обществото и партньорите ни.
И така, застинали в трепетно очакване, изведнъж научаваме, че всички подсъдими по делото срещу братята Маргини вече са извън ареста. Вярно, по хуманни причини, защото... са все болни. Позитивната идея, че се борим успешно с мафията, обаче ни убягва.
Добре че това си е наша, вътрешна работа.
Иначе отвън още една добра вест - след родната полиция и българският пес е европеец. Нашето куче вече е член на ЕС, съобщи почетният председател на Българския киноложки клуб и столичен кмет Бойко Борисов след края на световното първенство по кинология в Германия.
Даа, полицай и куче да си! Но там.

Facebook logo
Бъдете с нас и във