Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ПОЗОРНО!

Вместо ние, българите, всеки ден да се гърчим като препикано мушкато заради собствените си проблеми, редно е всички да застанем мирно и да признаем: Муамар Кадафи, макар и зъл, е... гений, защото само за осем-девет години успя да накара Западната цивилизация да пълзи в краката му. Без да води война на три-четири континента, без да харчи милиарди за оръжия и... без да заема абсолютно никакъв официален пост в собствената си държава.
Меко казано, в сравнение с о.з. полковник Кадафи страшилището на съвременната цивилизация Осама бин Ладен изглежда като най-обикновено бостанско плашило.
Какво прави единият е ясно: периодично избива много хора, като взривява нещо - я посолство, я кораб, я Световния търговски център в Ню Йорк. След което всички го мразят и дават мило и драго да видят главата му набучена на кол.
Какво направи другият също е ясно. Никой обаче не иска да си го признае на висок глас, защото то е толкова страшно, че е несмилаемо и за най-болния мозък. Чрез съвършено изфабрикувания процес срещу българските медицински сестри и чрез още по-налудничавата сделка пари срещу помилване о.з. полковник Кадафи накара Запада да узакони... междудържавния рекет.
Другата възможност е пазарлъкът между Европейския съюз и Либия да няма нищо общо с живота на медицинските ни сестри, а с намерението им да изпреварят САЩ в местните петролни полета. Но от това едва ли ще ни стане по-леко. Защото пак сме разменна монета и пак ще трябва да раздухваме чужд огън!

Facebook logo
Бъдете с нас и във