Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ПРЕБРОЯВАНЕ

Тази седмица кръгла маса събра заедно учени, бизнесмени и държавни чиновници. Не за ядене и пиене, както може да си помисли някой. Събра ги актуалната тема Да върнем емигрантите в България.
В световен мащаб непреодолимото желание да напуснеш страната си поразява един на 35 души. У нас един от всеки седем българи емигрира, без значение къде, важното да не е тук и сега.
Толкова сме напред, че направо ми е бедна фантастиката, както правилно отбелязаха преди време три прочули се родни блондинки.
То в тяхната компания и четвъртият от седморката ще се пререди и ще хване пътя към границата...
За тризначките е ясно. Обаче се замислих за хората от кръглата маса, които са умували над темата. Ако са били над десетина, значи статистически поне на един му е минала мисълта да си вземе куфарите. Кой ли е?
Оставяме настрана бизнесмените - парите им ги правят жители на света. Макар че да правиш бизнес у нас е все едно да си Аспарух, който току-що е преплувал Дунава и се оглежда къде да забие първия колец.
Тоя пък що не си остана оттатък Дунава? А не сега европейците да ни навират непрекъснато в очите румънците, че били по-напред от нас?!
Така. Стигаме до учените. Там нещата са ясни - Атанасов е Джон, всеки който знае и може, вече не е тук. Останалите не са от тоя свят - с техните заплатки логично са само на една ръка от онзи горе...
Чиновниците? Тоест държавата? Не, чиновниците принадлежат на държавата и държавата им принадлежи. Между другото веднага се сещам за Нейчо Неев: егати държавата, щом аз съм й бил вицепремиер!...
Абе, какво умуваме как ще ги върнем емигрантите?! Да вземем да се преброим. На седми!

Facebook logo
Бъдете с нас и във