Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ПРЕСИНГ!

От два месеца МВР и прокуратурата предприемат мощни интелектуални атаки срещу престъпните босове. Като се започне от проверки на личните им състояния и се стигне до яхтите и моторите на скованите им от ревматизъм баби. А в четвъртък (20 октомври) бяха оповестени и резултатите от физическия пресинг (pressing - натиск, мачкане) на престъпните босове, обявен като едноседмична специализирана операция на полицията в цялата страна, проведена под прякото ръководство на главния прокурор Никола Филчев: задържани са 800 криминалнопроявени лица, от които около 230 са с влезли в сила присъди, имат висящи дела или са обявени за общодържавно издирване.
И понеже по време на операцията съдът е оставил само 48 души зад решетките с постоянни мерки за неотклонение задържане под стража, в задачата се пита: Защо останалите 752-ма души са били освободени, след като са криминалнопроявени:
а) защото са си платили веднага;
б) защото не могат да носят много на бой;
в) защото за освобождаването са се обадили отгоре?
И още се пита в задачата: Върху кого ще осъществява пресинг полицията през следващите шест-седем месеца, след като 90% от пациентите й веднага излизат на свобода:
а) върху учениците до осми клас;
б) върху пенсионерите с месечен доход над 150 лв.;
в) върху когото каже БСП чрез устата на министър Румен Петков?

Facebook logo
Бъдете с нас и във