Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ЛИТЕКС ИЗЧЕЗНА

Президентът на ПФК Литекс, 47-годишният Ангел Бончев, изчезна мистериозно около 1 часа след полунощ в четвъртък (22 май). От дясната ръка на Гриша Ганчев няма и следа, а сигналът до Столична дирекция на полицията е бил подаден веднага след неговото изчезване. Семейството му се е прибрало в жилището си в столичния квартал Дървеница, а Бончев останал да паркира автомобила си. Тъй като се забавил малко повече, близките му отишли да го потърсят, но от него нямало и следа. Мобилният му телефон бил изключен.
Шефът на столичната полиция комисар Румен Стоянов заяви, че засега няма данни Бончев да е отвлечен. По неофициални сведения обаче той бил отвлечен и похитителите искали от семейството откуп от 3 млн. евро. По колата на бизнесмена не са открити следи, които да говорят за насилствено отвличане, нито за какъвто и да е физически тормоз спрямо собственика на автомобила. До този момент никой не се е обаждал с искане за откуп. Въпреки това полицията работи по случая. МВР обяви, че издирват президента на ловчанлии и моли гражданите, които могат да предоставят информация, свързана с него, да се обадят на телефони 166, 982-87-60 или в най-близкото поделение на МВР, като анонимността им е гарантирана.
Ръководството на Литекс Комерс излезе с декларация във връзка с изчезването на изпълнителния директор на ПФК „Литекс. Изразяваме безпокойство и тревога за съдбата на Ангел, който е наш служител, близък и приятел, пише там. В същото време дружеството категорично опроверга предположенията, че отвличането му може да е свързано с дейността на Литекс Комерс. В последните осем години Ангел Бончев не е свързан по никакъв начин с оперативния бизнес на „Литекс Комерс и се занимава единствено и само с футболния клуб, заявиха от ръководството на дружеството.
Ангел Бончев Аврамов е бивш състезател по борба на ЦСКA (до 82 кг), участвал е в европейски и световни първенства. Справка в търговските регистри показва, че Ангел Аврамов е президент на сдружение Клуб по борба Славия-Литекс, председател е на сдружение Спортен мото-клуб Литекс Мотоспорт. Член е на управителен съвет на сдружение Българска професионална футболна лига и на сдружение Обединен спортен клуб Славия. Той е заместник-председател на АЛФАТЕКС-99 АД и на сдружение Българска федерация по мотоциклетизъм. Съдружник е във фирмите АМК - БИЛДИНГ ООД, ЛИБЕРТЕ ООД, ЛИТЕКС-ПАРК ООД, Едноличен собственик е и на фирма Ангел Бончев.
Случаят с Бончев е поредният в списъка на нашумелите през последните няколко години отвличания на хора, свързани със спортните среди. През април 2004 г. бе отвлечен синът на шефа на ПФК Славия Венцислав Стефанов - Димитър. Той така и не бе открит, въпреки твърденията на Стефанов, че е платил откуп от над 1 милион лева на похитителите. Преди шест месеца изчезна и синът на бившия министър на транспорта Вилхелм Краус - Михаил, за когото бе платен откуп от 300 000 евро, след като похитителите го лишиха от един пръст на ръката.
Наскоро стана ясно още, че и строителен предприемач е платил 1 млн. евро откуп за сина си.
До редакционното приключване на броя нямаше официални данни за местонахождението на Ангел Бончев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във