Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Прибират имоти на Братя Галеви

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, внесе в окръжния съд в Кюстендил иск за отнемане в полза на държавата имущество на дупнишките Братя Галеви за 4 250 189 лева. Двамата получиха петгодишни присъди за участие в организирана престъпна група за изнудване и рекет, но успяха да избягат. След това прокуратурата ги обвини задочно за пране на 35 млн. лв., придобити от престъпна дейност.


Искът включва дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Пламен Галев, а в 12 участва Ангел Христов. Освен в тях държавата може да влезе и в две офшорни компании, регистрирани на Сейшелските острови. Братята са свързани и с още едно офшорно дружество, регистрирано на Британски Вирджински острови.


Комисията иска да бъдат отнети и имоти в с. Ресилово, които включват дворно място с площ от 805 кв. м, собственост на Ангел Христов и съпругата му, и триетажна сграда вътре в този имот.


Пламен Галев пък може да се лиши от двор от 805 кв.м. с триетажна жилищна сграда и едноетажна масивна постройка с фитнес зала.


Ако съдът уважи този иск, държавата ще прибере от Пламен Галев и имение с площ от 10. 663 дка с покрит плувен басейн със застроена квадратура 524.74 кв. м, а също и кафе-бар и тренировъчна зала на площ от 238.60 кв. метра. Към жилищния комплекс на Галев се числи и друга сграда със 208.30 кв. м застроена площ, включваща няколко спални, билярдна зала, помещение за камериерка и покрит паркинг и други. На конфискация подлежи също недвижим имот, включващ четири парцела с обща площ 4.399 дка; недвижим имот с площ 1.268 дка и сума от над 800 000 лв. по банкови сметки.


Експертите са осчетоводили и автопарка на дупнишките бандити. Той се състои от общо девет автомобила, част от които правени по поръчка и бронирани, на обща стойност близо 960 000 лева. Сред луксозните возила са четири джипа Мерцедес, на цена между 71 600 и 150 хил. лв. и 5 лимузини Ауди, сред които най-скъпата е оценена на 229 000 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във