Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ПРИКРИТО!

Най-после управляващата коалиция откри ключа от бараката, в която българската мафия държи парите си. След като преди време парламентарното мнозинство разреши на МВР да внедрява агенти под прикритие в редиците на организираната престъпност, в частните и в държавните фирми, онзи ден (25 януари, сряда) коалиционните партньори узакониха правото на вътрешното ведомство да създава и... собствени фирми или фондации на прикритие.
Иначе казано, чрез подставени юридически лица МВР ще провежда тайни операции с контролирани доставки и доверителни сделки, по време на които ще разоблича редовите мафиоти, техните босове и покровителите им във властта. И понеже открай време конците във вътрешното ведомство не се дърпат от случайни хора, в задачата се пита: Какви точно професионалисти ще участват в управлението на МВР-дружествата под прикритие:
а) най-здравите партийни другари;
б) най-щедрите спонсори на БСП,
в) най-близките роднини на министъра и неговите заместници?
И още се пита в задачата: След като въпросните дружества ще работят под прикритие, но ще участват в реални сделки, пред кого те ще отчитат приходите от антимафиоската си стопанска дейност:
а) пред никого;
б) пред вътрешния министър;
в) пред себе си?

Facebook logo
Бъдете с нас и във