Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ПРОБАЦИОННИТЕ ЦЕНТРОВЕ СЕ СДОБИХА С НОВИ КОЛИ

По повод Деня на надзирателя (29 януари) министърът на правосъдието Георги Петканов реши да изненада своите подчинени. Във вторник (30 януари) на специална церемония в затворническото общежитие Казичене той дари 19 нови автомобила Дачиа, които ще ползват 19 пробационни служби в страната. Подаръкът е част от намерението на правосъдното министерство за цялостно оборудване на центровете за пробация.
През 2006 г. ведомството дари други девет автомобила на пробационните служби. Ако някой не харесва колите, сега е моментът да каже, пошегува се министърът пред директорите на центровете за пробация. Но никой от присъстващите не възрази. Шефовете на службите кротко прибраха ключовете в джобовете си и обещаха да карат внимателно и да ползват колите по предназначение.
За съжаление за домакина на церемонията - затворническото общежитие Казичене - няма кола. Неговите служители ще трябва да се придвижват както досега - със старите си автомобили или пешком. Докато правосъдното министерство не отпусна от бюджета си поне за едно возило. Защото се оказа, че Казичене също има нужда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във