Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Проблясъци изпод фуражката

Пожарният риск е характерна особеност на отоплителния сезон.
Констатация на Главна дирекция Пожарна безопасност и спасяване (ГДПБС) при МВР.

Не използвайте стари и морално остарели отоплителни и нагревателни уреди.
Съвет на ГДПБС

Пожарът е неконтролирано горене, което нанася щети.
За да има процес на горене, е необходимо създаването на горима среда и наличието на източник на запалване. Това означава, че за процеса на горене трябва да са налице три предпоставки: наличие на горими материали, на кислород за поддържане на горенето и източник на запалване
дефиниция на ГДПБС

По време на земетресение:
- Придвижете се до безопасно място, клекнете, покрийте се и се дръжте;
По време на силна буря:
Вкарайте в дома домашните животни и преносимите предмети, а по-големите обезопасете;
Съвети за безопасност на ГДПБС

Ако дрехите ви се запалят: легнете на земята, покрийте лицето си с длани и се търкаляйте напред - назад докато огънят изгасне. При никакви обстоятелства не тичайте, така ще разпалите огъня още повече.
Инструкция към гражданите на Областна дирекция на МВР - Велико Търново

На 04.12.2008 г. в 17.35 ч. в РУ на МВР-Враца е получено съобщение, че в гр.Враца, в началото на кв.Бистрец, лежи човек в безпомощно състояние. От извършената проверка е установено, че лицето е Ц.С. (33 г.), който бил във видимо нетрезво състояние и заявил, че спрямо него няма извършено престъпление. В 19.00 ч. екип на РУ на МВР-Враца отново е изпратен на същото място, където установил, че мъжът е в безсъзнание. Ц.С. е настанен в ОАРИЛ при МБАЛ Хр.Ботев - Враца, в кома с опасност за живота.
От прессъобщение на ОДП-Враца

На 14.12.2008 г. между 00.30 ч. и 04.00 ч. в гр. Вълчедръм неизвестен извършител е отнел 3 патици от стопанска постройка в дома на 76-годишната Т.А. В резултат на проведеното разследване по горещи следи служители на местния полицейски участък са разкрили извършителя - 33-годишния Б.М. от същия град. Две от патиците са върнати на тъжителката.
От информационен бюлетин на ОДП-Монтана

На 29.11.2008 г. между 14.00 ч. и 16.00 ч. е осъществена охрана на футболна среща на стадиона в село Якимово. Срещата е била между отборите на ФК Пенчо Якимово и ФК Селяк от с. Стубел. Присъствали са 30 зрители. Не са констатирани нарушения на обществения ред.
Съобщение на ОДП-Монтана

На 26.11.2008 г. между 17.00 ч. и 21.00 ч. на територията на РУ МВР-Берковица е проведена специализирана полицейска операция с участието на 3-ма служители и едно моторнопревозно средство. Проверени са 3 обекта - две питейни заведения в село Бързия и в село Ягодово и 5 автомобила. Не са констатирани законови нарушения.
Информация за специализирана операция на ОДП-Монтана

На 24/25.10.2008 г. в село Ковачица, община Лом, неизвестен извършител е взломил стъкло на прозорец на частен дом, собственост на 81-годишен жител, проникнал е в складово помещение и е извършил кражба на газов котлон и бутилка с вместимост от 7 литра, 3 буркана с конфитюр, 5 кг домашно сирене, един килограм олио и други движими вещи. Работа по случая продължава РУ МВР Лом.
Прессъобщение на ОДП-Монтана

На 23.10.2008 г. между 10.00-10.30 ч. в с. Септемврийци, община Вълчедръм, в частен дом, собственост на 80-годишния Б.С., неизвестен извършител поради незнание или поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност - обработване на земеделска култура - слънчогледови пити, със селскостопанска техника комбайн Нива Ска 5 с монтанска регистрация, собственост на 62-годишния Е.К. от същото село, е причинил тежка телесна повреда на 46-годишния Б.А. от село Септемврийци, изразяваща се в механично откъсване на двата долни крайника.
От информационен бюлетин на ОДП-Монтана

Криминалистите препоръчват да не се държат в домовете големи суми пари, валута или ценности. Затваряйте балконските врати и прозорци. Вашата сигурност често зависи от вашето поведение. Ако станете свидетел на кражба - сигнализирайте веднага в полицията. Анонимността ви е гарантирана! Колкото по-бърза е вашата реакция, толкова по-голяма е възможността крадците да бъдат задържани.
Съвети за безопасност на ОДП-Плевен

Facebook logo
Бъдете с нас и във