Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Прогностично

Микроскопичните възможности на МВР да разследва в дълбочина атентата на летището в Бургас и да разкрие извършителите могат да се превърнат в огромен международен проблем. На полицаите ни се пада роля, подобна на космическия спусък на Големия взрив от популярната теория за възникването на живота, само че в негативен смисъл.


Вътрешният министър Цветан Цветанов откри топлата вода, обявявайки, че терористичният акт е подготвен извън пределите на страната. Полагаме максимални усилия всички да спим спокойно, каза той в телевизионно интервю в сряда (8 август).


Явно усилията са дали резултат. Това става ясно от срещата на премиера Бойко Борисов с английския му колега Дейвид Камерън. Като изключим конфузното непознаване на протокола, което за кой ли път демонстрира българският премиер пред вратата на Даунинг Стрийт 10, от нея не произтече никакъв резултат. Освен този, че англичаните посочиха като извършител на атентата проиранската шиитска бойна организация Хизбула .


Прави чест на Борисов, че не прие веднага думите на домакина си за чиста монета. Той поиска от колегата си повече информация за съпричастността на Хизбула . Искането му обаче лиши от почва всички досегашни твърдения на МВР-шефа Цветан Цветанов, че българските служби са в непрекъсната връзка с партньорите си от Европа и от САЩ. Какво ще да е било това сътрудничество, ако няма обмен на информация?


Отделен въпрос е и дали изобщо има такива доказателства, или всичко е някаква игра, в която САЩ и Израел играят срещу Иран. В този смисъл МВР влиза в ролята на космическия спусък.


Нещо подобно е станало на 15 юни 1914 година. Тогава в Сараево босненският студент Гаврило Принцип е прострелял австро-унгарския престолонаследник Франц Фердинанд и съпругата му херцогиня София фон Хохенберг. И избухва Първата световна война.


Малък спусък, но какъв голям взрив, а!?


nbsp;


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във