Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ПСИХО

Народът окончателно се е побъркал. Към този нерадостен извод ни навежда криминогенната картина у нас напоследък. Млад човек е скъсан на изпит за шофьорска книжка. Но вместо да махне с ръка и да се готви за втория си шанс, това го подтиква да извърши въоръжено нападение над банка. При което тежко ранява човек и като по чудо екшънът се разминава без човешки жертви. Ако всеки скъсан пред КАТ го изживява по този начин, няма да стигнат банкови клонове за обиране в България.
Не по-малко странен е случаят, при който тези дни в центъра на красив балкански град бе застрелян уважаван треньор по спортна акробатика. По подозрение за убийството са задържани негов колега от конкурентен акробатичен клуб в града и синът му. Шефът на местната полиция изрази притеснения от зачестилите убийства в това спокойно място. Не знам какво се отразява на хората - кризата ли, не знам..., чуди се човекът. На фона на подобна психо-социална картина може само да се радваме, че у нас населението не притежава масово оръжие, както е в САЩ. Иначе не може и да си представим каква кървава касапница щеше да настане.
Има обаче разрешение на тези проблеми, и то бе подсказано тези дни от самия премиер. Хората трябва да кажат сбогом на оръжията и да се хванат за мотиките. По съвета на премиера може да се започне със садене на картофи. Така ще се спасим и материално, и психически от кризата.
Ако някой не е наясно с особеностите на отглеждането на картофите, няма страшно - премиерът ще му обясни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във