Параграф22 Weekly

пиле

Психотично

Култовият рефрен на Веселин Маринов родната полиция ни пази намери поредното си потвърждение в живота. Ловешката полиция задържа тази седмица селянин заради информация, че подготвял атентат срещу жилище на вицето Цветан Цветанов. Заплашителната информация била получена на спешния телефон 112. Полицаите приели присърце обаждането, установили светкавично кой е злосторникът - той веднага бил открит и хвърлен в ареста.


Разследващите проучили в детайли биографията на похитителя, при което се оказало, че човекът имал свои си проблеми, затова отправил заплахата. Само не се разбра кое от множеството жилища на министъра е искал да разруши. Този случай показва, че когато полицията иска, тя може да действа доста експедитивно. За съжаление това засега се случва само в отделни случаи като гореописания.


Напоследък вътрешният министър е станал любим обект на заплахи от страна на шантави атентатори. Преди два месеца кортежът на МВР-шефа беше препречен от контейнер за смет до сградата на вътрешното ведомство, а на мястото бе заловен мъж с газов пистолет. Атентаторът веднага бе обезвреден от охраната, хвърлен в ареста и бързо му беше повдигнато обвинение. Изяснено бе, че мъжът живее като клошар, има присъди за хулиганство и е настаняван в психиатрия.


Цветанов обаче става все по-трудна мишена за потенциалните си атентатори, защото напоследък почти не се задържа в България. А в чужбината е много по-трудно достижим за откачените български похитители. Тях просто не ги пускат зад граница.

Facebook logo
Бъдете с нас и във